Această Prăjitură de post cu ciocolată și zmeură este o explozie de arome dulci și fructate, perfectă pentru a îndulci orice moment al zilei.
Această prăjitură combină gustul bogat al ciocolatei cu prospetimea și aciditatea zmeurei, oferind o experiență gustativă de neuitat.
Textura moale și pufoasă a prăjiturii se îmbină perfect cu bucatelele suculente de zmeură și cremă de ciocolată, creând un deliciu irezistibil pentru papilele gustative.
Fiind o opțiune potrivită și în timpul postului, acest desert este apreciat de toți cei care iubesc gustul dulce și rafinat al ciocolatei în combinație cu prospețimea fructelor de sezon.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu unt și zmeură:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt, cu dimensiunea de 33/28 cm.
Într-un castron omogenizăm ingredientele uscate(făina, cacaua, bicarbonatul, sarea)
Punem untul vegan alături de zahăr, extract de vanilie și mixăm până se spumează.
Adăugăm laptele vegan și amestecăm ușor.
Cernem ingredientele uscate peste cele umede și omogenizăm.
Adăugăm oțetul și îl încorporăm și pe acesta.
Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru aproximativ 22 de minute. Depinde cuptorul fiecăruia, ideea e să iasă scobitoarea curată.
Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem untul cu laptele, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un castron și mixăm până se omogenizează iar zahărul este complet topit.
Adăugăm cacaua și o încorporăm.
Punem ciocolata la topit pe bain marin la topit si o încorporăm și pe aceasta în cremă. Mixăm încă puțin până se omogenizează si devine lucioasă.
Asamblare:
Tăiem blatul în două părți egale, ungem cu jumătate din cremă, distribuim zmeura, pe care o presăm ușor. Punem celălat blat și îmbrăcăm prăjitura cu crema rămasă.
Eu am decorat-o cu zmeură liofilizată dar merge bine și cu proaspătă sau alte fructe. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.