Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte
  • -24 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte 

Această Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte, din aluat fraged cu portocale este un desert de inspirație tradițională, cu o notă citrică delicată care o face cu totul specială. Aluatul fraged, aromat cu coajă de portocală, se topește în gură și oferă un contrast perfect cu umplutura generoasă.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Stratul de dulceață – fie de vișine, prune, caise sau alt fruct preferat – aduce o notă dulce-acrișoară, completată de crocantul nucilor coapte, care adaugă profunzime și un gust bogat, ușor caramelizat.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Este genul de prăjitură care te duce cu gândul la bucătăria bunicii, dar cu un twist elegant și parfumat. Ideală lângă o cană de ceai sau cafea, această prăjitură îmbină simplitatea cu rafinamentul într-un echilibru perfect de texturi și arome.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Cum facem Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Ingrediente:

  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml suc de portocale
  • Un praf de sare
  • Coaja răzuită de la o portocală bio
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 350 g făină albă tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 5-600 g dulceață groasă, eu am folosit 2 tipuri, ce am avut desfăcut prin frigider
  • 100 g nucă tocată grosier
  • zahăr pentru pudrat, opțional

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi de cu hârtie de copt.

Într-un castron punem zahărul, sucul de portocale, uleiul, sarea și coaja de portocale. Omogenizăm cu un tel până se topește complet zahărul.

Aluat fraged cu portocale de post

Cernem făina si praful de copt peste amestecul de portocale și amestecăm cu o spatulă până compoziția devine uniformă și nu se mai văd deloc urme de făină uscată.

Aluat fraged cu portocale de post

Punem într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru minim 40 de minute.

Aluat fraged cu portocale de post

Scoatem aluatul de la frigider și îl împărțim în 3 părți egale, o parte o dăm la congelator iar fi. celelelate două întindem o foaie cu dimensiunea de pe care o ungem cu dulceață.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Presărăm nucă tocată grosier și radem cealaltă parte de aluat de la congelator pe răzătoarea cu ochiuri mari deasupra de nucă. Dăm la cuptor pentru 40 de minute.

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze în tavă în care s-a copt pentru 7-8 minute după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet. Pudrăm cu zahăr. 

Porționăm și servim cu plăcere, spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitură de post cu dulceață și nuci coapte

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

IMG_9758-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password