Azi facem celebra prăjitură invizibilă cu mere și caramel, un deliciu cu origini franțuzești, foarte ușor de realizat dar cu un gust… fenomenal!
Ai nevoie doar de un castron, mere și caramel, cum ziceam se face foarte ușor, toate ingredientele pentru blat se amestecă, se pun merele înăuntru și se toarnă în tavă. Credeți că găsiți o prăjitură cu mere mai rapidă decât aceasta?! Vă spun eu că nu, și gurul incovenient dacă se poate numi așa, este faptul că va trebui să așteptați până se răcește ca să o puteți tăia.
Mere scăldate în compoziția de aluat, zici că sunt într-o budincă, totul glasat cu un caramel delicios. Să nu mai mori… pe lângă faptul că este un desert foarte delicios, ușor acrișor datorită merelor, caramelul nu vine decât să echilibreze gustul, făcând din această prăjiturică ieftină un desert de zile mari. Merge foarte bine și la micul dejun, cât și ca gustare cu sau fără sos extra, așadar de aici vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cozonac cu hârtie de copt, cu dimensiunea de 11/30 cm.
Punem ouăle cu zahărul și sare într-un castron încăpător. Le batem până se topește complet zaharul.
Adăugăm laptele, untul topit și omogenizăm.
Încorporăm făina și amestecăm bine până obținem o compoziție fină, omogenă, similară celei de clătite americane.
Tăiem 700 g din totalul de mere felii, la 2 milimetrii grosime, după modelul din fotografia de mai jos. Încorporăm imediat după ce am tăiat merele în aluat pentru a nu se oxida.
Turnăm merele în tavă cu ajutorul unei linguri pentru a fi siguri că vor fi așezate pe orizontală. Dăm de 2-3 ori cu tava de masă pentru a se așeza bine merele și a scoate bulele de aer.
Restul de mere le tăiem tot la 2 milimetrii grosime și le presăm ușor deasupra, gen “solzi de pește” presarăm cele 20 de grame de zahăr rămase și dăm la cuptor pentru 50 de minute.
După cele 50 de minute turnăm sosul caramel deasupra și mai lăsăm încă 10 minute la copt.
Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care o transferăm pe o tavă și o lăsăm să se răcească complet. Apoi putem tăia și servi. Asta a fost pentru astăzi, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!