O bunătate greu de egalat este și această rețetă de Pulpă de curcan umplută la cuptor cu ciuperci și ceapă călită, mozzarela și condimente.
Practic pulpa este dezosată și tocată mărunt iar mai apoi combinată cu legume, pătrunjel, usturoi și numai până aici deja am gura plină de apă. După umplută pielea și refăcută oarecum structura pulpei de curcan.
Pe noi ne-a cucerit de la prima degustare încât nu am mai avut răbdare să se tempereze și am tăiat-o așa fierbinte direct în tavă, că abia a mai apucat să fie pozată.
Am servit-o alături de un piure fin de cartofi și o salată verde și de-ajuns a fost. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Curățăm ceapă și o tocăm mărunt.
Curățăm ciupercile și le tăiem cubulețe mici.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Spălăm pătrunjelul și îl tăiem mărunt.
Călim ceapa cu puțină sare în unt până se înmoaie bine și devine translucidă.
Adăugăm ciupercile tăiate și călim până se înmoaie și se evaporă tot lichidul. Le dăm deoparte să se răcească.
Dăm jos pielea de pe pulpă de curcan cu ajutorul degetelor și cu grijă fără să o rupem exact așa cum vedeți în fotografie. Mare atenție fără a o da jos de tot, până la capătul osului de la copănel.
Tăiem osul jos păstrând pielea lipită de capătul ciocănelului. Pe la încheietură separăm pulpa superioară de cea inferioară. Vom folosi doar partea inferioară. Iar pe cea superioară puteți să faceți o friptură de curcan cu gutui la tavă, rețeta aici.
Îndepărtăm osul.
Și tendoanele osoase de la pulpă inferioară exact cele pe care le vedeți în fotografia de mai jos. Apoi tocăm carnea de două ori prin mașina de tocat cu sită fină.
Într-un castron încăpător punem toate ingredientele (carnea tocată, ciupercile, ouăle, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, smântâna) și dăm gust cu sare și piper și amestecăm bine compoziția. Dăm deoparte pentru 10 minute, dacă vedem că nu e suficient de legată mai adăugăm un ou și o lingură de pesmet. Asta am făcut și eu.
Cu ajutorul unui sac umplem bine pielea pulpei de curcan.
Aducem capătul lung și închidem cu scobitori.
Punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt alături de vin și dăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până este frumos rumenită.
Scoatem tava din cuptor și musai o lăsăm să se tempereze astfel încât să o putem tăia și să nu se fărâme.
Simplu, rapid, gustos și sănătos. Spor la treabă și să vă fie de folos!!!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.