Rasol de vita cu legume și hrean, reteta franceza pot-au-feu

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 4:0 hTimp de gatire
  • 4:10 hGata in
Print Recipe

O mâncare sănătoasă și gustoasa, un rasol de vita cu legume și hrean sau Pot-au-feu (oală pe foc) este una dintre cele mai renumite feluri de mâncare gătite la domiciliu din Franța. Rasolul sunt bucăți de carne de vită din zona gambei iar alături de zarzavaturi, ceapa și usturoi toate fierte împreuna la foc moale, sunt un deliciu.
Potrivit bucatarului Raymond Blanc, rasolul de vita cu legume este “chintesenta bucatariei familiale franceze, este cea mai sarbatoare mancare din Franta ce onorează mesele celor bogati si saraci”.
Alegerea bucăților potrivite de carne de vită asigură o carne care este matasoasă și delicată, nu dură și uscată.
Adăugarea legumelor garantează că acest fel de mâncare este complet și complex din toate punctele de vedere.

Ingredients

Step by step method

  • Spălam rasolul și îl punem la fiert in apa rece cu legumele curățate: morcovii, pastarnacul, pătrunjelul rădăcina, cartofii, țelina, ardeiul gras, ceapa și usturoiul spălate dar cu tot cu coaja, piperul boabe si sarea. La început dam focul tare pana se ridica spuma, luam spuma de pe supa și lăsam la foc mic 4 ore sau pana când carnea este bine fiarta. Scoatem carnea și legumele afara din supa intr-un castron pe care îl acoperim. Strecuram supa și o dam deoparte. In supa putem adauga niște taitei sau sa facem niște găluște și vom avea o supa excelenta.

  • După ce s-au temperat legumele și carnea, le taiem bucăți mai mari, le tragem puțin in unt și le punem fierbinți pe farfurii iar alături hreanul. Dacă nu sunteți mari amatori de hrean puteți servi cu castraveciori murați sau un sos de ciuperci. Salivezi, știu asta ca și eu deja am gura inundata. O mâncare simpla, nu-i așa?! Pofta buna și spor la treaba!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password