Azi facem un desert ceva mai lejer, Ruladă cu nucă de cocos și ciocolată fără zahăr adăugat.
Foarte ușor de pregătit și gata în 15 minute, însă musai de așteptat până a doua zi, asta în caz că mai aveți răbdare…ai mei nu au avut și am tăiat-o cum am putut înainte de timpul de stat la rece, motiv pentru care a trebuit să o refac. Deși mă gândeam că de data asta ne va rămâne și pentru a doua zi… nici o șansă 🤣🤣🤣Ingrediente puține, la îndemâna tuturor și destul de accesibile, vor fi perfecte pentru un desert rapid și gustos, unde mai punem că nu are nici un gram de zahăr adăugat. Cremoasă și delicioasă este perfectă mai ales pentru iubitorii de cocos și ciocolată cum sunt eu.
Iar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Cum facem cea mai bună Ruladă cu nucă de cocos și ciocolată fără zahăr adăugat?
Ingrediente:
400 g lapte condensat îndulcit
400 g nucă de cocos
100 g ciocolată cu 50%
150 g de ciocolată albă de bună calitate
100 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 32% grăsime
Mod de preparare:
Punem în 2 castroane câte jumătate din cantitatea totală de lapte condensat.
Adăugăm într-un castron ciocolata albă iar în celălat cea neagră și punem pe bain marie până se topește.
În cea albă adăugăm smântâna, amestecăm să se omogenizeze.
Apoi adăugăm și 280 g de nucă de cocos și omogenizăm bine.
In cea neagră adăugăm restul de 120 g de nucă de cocos și omogenzăm.
Pe o folie întindem compoziția de cocos cu ciocolată albă cu o dimensiune de 40/15 cm. Din cea neagră facem un baton de 40 de cm.
Punem batonul pe compoziția albă și rulăm strâns, astfel încât marginile albe să se împreuneze. Rulăm în folie și dăm la rece până a doua zi. Este nevoie de minim 8 ore să se lege bine.