Aceste Rulouri cu parmezan, pătrunjel și usturoi fără frământare sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească ceva rapid și proaspăt într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, aceste rulouri sunt delicioase și satisfăcătoare.
Gustul lor bogat datorită parmezanului adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor rulouri minunate în cel mai scurt timp posibil.
Tot ceea ce ai nevoie pentru această rulouri sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că sunt foarte aromate și îmbietoare, iar fierbinte nu prea este bine să le mâncăm.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra patiserie!
Ingrediente pentru aluat:
Extra pentru uns și deasupra:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.
Adăugăm untul, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme puteti ține aluatul pana la 20 sau la frigider 24 de ore.
Mod de preparare pentru pesto de pătrunjel:
Într-un borcan al unui blender punem toate ingredientele cu excepția parmezanului și mixam până obținem o pastă uleioasă.
După trecerea timpului de dospire, ungeți un front de lucru cu ulei și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
E momentul să încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.
Întindem aluatul pe un front de lucru uns cu puțin ulei cu o lungime de 50/40 cm și îl tăiem în 12 fâșii egale, ungem fiecare fâșie cu amestecul de pătrunjel cu usturoi și radem parmezanul deasupra.
Rulăm fiecare fâșie de aluat, fără să atragem și le punem într-o tavă de cuptor. Acoperim cu o folie si lăsăm la dospit încă 20-25 de minute sau în funcție de cât de cald este în bucătărie.
Ungem fiecare rulou dospit din nou cu pești după care băgăm la cuptor pentru 25-27 de minute.
Le lăsăm să se tempereze vreo 4-5 minute în tavă în care s-a copt după care ajutorul spatulei scoateți rulourile afară pe un grătar și acoperiți cu un prosop de bucătărie până se răcește complet.
E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.