Salată orientală
Salata orientală, este una din cele mai simple și probabil cea mai economicoasă salată a românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, putem avea o gustare sau o cină sănătoasă și gustoasă, unde mai punem că poate însoți și un alt preparat, in general din carne.
Iubită în egală măsură de cei mici, de cai mari și mai ales de cei care țin post sau sunt vegetarieni.
Îmi aduc aminte că pe vremea când eram copil nu exista lună în care mama să nu o pregătească, și cred că a făcut parte din meniul tuturor sărbătorilor din familia mea. De multe ori o mai îmbunătățeam, dar era suficient de bună și așa.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simple de preparare!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalăm bine cartofii de eventualele urme de pământ și îi punem la fiert cu tot cu coajă și un praf de sare, într-o oală încăpătoare, acoperiți de un strat de apă de două degete.
După ce au fiert, scurgem apa de pe ei și îi lăsăm să se răcească complet. Îi curățăm de coajă și îi tăiem rondele cu grosimea de 2-3 milimetri.
Curățăm ceapa, o taiem rondele iar ardeiul îl tăiem julienne.
Pătrunjelul îl tocăm grosier.
Castraveții îi taiem rondele.
Punem toate ingredientele într-un castron, dăm gust cu sare și piper, amestecăm ușor cu ajutorul unei palete și uite că deja sunt gata de servit.
Simplu, rapid și economicos, dar și cu gust și amintiri din copilărie.
Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!