Aceste Sărățele presate cu feta și chimen pe care le-am preparat astăzi au o formă mai specială, dar totuși foarte comună, pentru că se regăsesc și pe toate rafturile magazinelor.
Sunt făcute în casă, cu drag și pasiune, iar asta am transmis și in gustul lor. Sunt subțiri, au o textură crocantă, iar aroma de chimen și gustul de telemea se îmbină perfect. Eu zic că sunt o gustare perfectă pentru o seară de film sau pentru o după-amiază cu prietenii, dar în același timp pot fi “partenerul” perfect al cafelei de dimineață sau snack-ul rapid de la serviciu. Dacă aveți însă planuri din acestea, de a le păstra una-două zile, am un sfat pentru voi: faceți porție dublă. Jumătate dintre sărățele vor fi garantat devorate în primele minute 😂 Vă las lista aici lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare. Spor la treabă!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Punem făina intr-un castron, sarea și untul tăiat cubulețe. Frământăm rapid astfel încât să obținem o compoziție asemănătoare nisipului umed.
Adăugăm brânza, oul, chimenul, laptele si frământăm rapid aluatul, atât cât să se lege. Nu frământați mai mult că nu veți mai obține un aluat potrivit si automat nici sărățele fragede.
Înfoliem și dăm la rece pentru o oră.
Împărțim aluatul în porții mici de 20 de g/bucată apoi le dăm forma bilelor.
Încălzim presa si o ungem ușor cu ulei. Luăm câte 2 bucăți de aluat, le punem în prea încinsă pe ochiul mic la temperatură medie și apăsăm astfel încât să obținem un disc subțire
iar la final rumen și crocant, întoarcem presa la fiecare 15-20 de secunde pe partea cealaltă.
Le scoatem pe un grătar să se răcească apoi pot fi servite alături de berea favorită, alături de o cremă de brânză, etc.
Cam asta a fost, simplu, rapid si gustos! Spor la treabă si poftă bună!