Azi facem niște Sarmale de post cu linte și ciuperci, un deliciu căruia nu îi va rezista nici cel mai înfocat carnivor.
Se pregătesc destul de ușor cu multe legume si sunt potrivite pentru orice tip de masă, de la gustare, fel principal sau chiar de luat la pachet. Având în vedere că nu conțin grăsime animală pot fi consumate atât reci cât si calde.
Combinația de legume cu linte și într-un final împăturită în foi de varză este genială, chiar dacă aveam oarecare emoții când am decis să fac această rețetă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm și punem hribii în mai multe ape reci pentru a se lăsa nisipul la fund.
Punem varza la desărat dacă este nevoie și o tăiem pentru frunzele de sarmale.
Curățăm ceapa, ardeiul și morcovul. Ceapa, ardeiul și ciupercile le tocăm mărunt, morcovul îl tăiem cubulețe mici și le punem la călit în jumătate din cantitatea de ulei cu puțină sare.
Tăiem cubulețe ciupercile hribii și le punem separat la călit cu restul de ulei, până se înmoaie.
Într-un castron vom pune compoziția de legume, hribii, lintea, condimentele, mărarul și cimbrul tocat și le amestecăm. Dăm gust cu sare și piper.
Dacă alegem să facem cu boia, o adăugăm și pe aceasta.
Împăturim sarmalele, punând câte o lingură de compoziție în fiecare frunză.
Pregătim o oală de pământ sau o oală normală, iar pe fundul acesteia punem varză rămasă tocată mărunt. Aranjăm sarmalele, le acoperim cu 2-3 frunze de varză, turnăm peste apa, iar dacă mai este nevoie, adăugăm apă pe parcurs, punem capac și le dăm la cuptor la 120 de grade pentru oala de pământ timp de 10 minute după care ridicăm temperatura la 180 de grade pentru minim 2 ore și jumătate sau direct pe foc.
Verificăm pe la jumătatea timpului dacă mai este nevoie să adăugăm apă.
După ce le scoatem din cuptor le mai lăsăm la odihnit încă jumătate de oră după care le putem servi.
Gustos, de post și ușor de făcut. Spor la treabă și pofta bună!
Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.