Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită

( 5 out of 5 )
Loading...
Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită

Azi vă propun o mâncărică gustoasă pe care eu am servit-o cu o mămăliguță, sote de ficăței cu bacon și ceapă călită.

Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită

Mulți dintre noi apreciem ficatul de pui, chiar dacă unii dintre noi cred că a mânca ficatul de la pui este ceva de neconceput, deși el se regăsește în multe preparate sub diferite forme.

Pentru mine ficățeii sunt acea mâncare delicioasă cu un gust special și cu o textură bogată care te face să-ți mai dorești încă o porție și încă una.

Cum spuneam mulți îl subestimează în favoarea bucăților cu o textură musculară. Însă ficatul foare mulți nutrienți și vitamine, printre care B, B12, vitamina C, Fier, zinc, Cupru și vitamina A.

Dacă v-am făcut poftă, vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu și rapid de preparare.

Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci sote de Ficăței cu bacon și ceapă călită

Ingrediente:

  • 700 g ficăței de pui
  • 300 g bacon
  • 250 g ciuperci champignon
  • 250 g ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 100 ml de vin alb sec
  • 1 lingură de boia
  • 300-350 g roșii pasate
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tăiem baconul julienne.

Curățăm ceapa și o tăiem felii și o punem la călit cu puțină sare până se înmoaie.

Călim ceapa

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.

Curățăm ciupercile de eventualele urme de pământ și le tăiem mai grosuțe.

Scurgem ficatul de sânge, și-l curățăm dacă este nevoie. Se mai întâmplă să mai rămână cu fiere. Aceea este amară și va denatura complet gustul total al preparatului.

Într-o cratiță punem 1,5 l de apă la fiert. Când dă în clocot adăugăm pe rând bucățile de ficat, iar din momentul în care fierbe mai lăsam 2 minute, pentru că îi vom mai găti ulterior.

Punem ficatul la oparit

Într-o tigaie încăpătoare punem baconul tăiat cu puțin ulei și îl prăjim atât cât ne place să fie de crocant.

Prajim baconul

Adăugăm ciupercile și continuăm să călim până se înmoaie.

Adăugăm ciupercile

Punem, ficatul, vinul alb, usturoiul și amestecăm ușor până se îmbină și se elimină alcoolul din vin.

Adăugăm ficatul și usturoiul

Adăugăm boiaua, roșiile pasate și ceapa călită, reducem focul la minim și mai gătim până se formează sosul.

Adăugăm ceapa calita

Eu i-am asociat cu o mămăliguță și tare buni au fost! Asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Sote de ficăței cu bacon și ceapă călită

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password