Cine o zis că un Ștrudel de post cu mere și scorțișoară nu e la fel de bun ca cel din aluat cu unt. Și după cum puteți vedea grosimea aluatului este foarte mică iar umplutură generoasă.
Necesită ceva timp să îl faceți dar vă asigur ca este una din cele mai reușite rețete de post pe care am făcut-o și mâncați vreodată.
Aluatul este simplu, ca de pâine, umplutura cu mere, aromatizate cu scorțișoară veți obține un rezultat efectiv spectaculos, dar trebuie musai să respecți rețeta întocmai reușita va fi 100%
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru mere:
Dizolvăm amidonul în apă.
Tăiem merele cubulețe, le punem într-o cratiță alături de sucul de lămâie, zahăr și scorțișoară. Dăm focul la mediu și amestecăm din când în când până lasă zeama. Fierbem 2-3 minute din momentul în care au început să clocotească.
Strecurăm bine merele printr-o sită de plastic sau una emailată.
Sucul rămas îl fierbem până se reduce la o treime din cantitatea inițială.
Punem merele înapoi în cratiță, adăugăm și amidonul dizolvat și amestecăm bine să se distribuie amidonul astfel încât să nu se facă cocoloașe.
Fierbem 1-2 minute până se îngroașă și dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei. Așa trebuie să arate.
Mod de preparare pentru aluat:
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cernem făina într-un castron încăpător și facem o gaură în care punem zahărul drojdia și apă călduță. Amestecăm puțin și lăsăm să se activeze drojdia pentru 10-12 minute.
Adăugăm uleiul, sarea și frământăm un aluat elastic și moale dar care nu se mai prinde de mâna. Aluatul trebuie să fie lejer.
Ungem un castron și lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în 15 părți egale, dăm forma bilelor și îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute.
Pe un plan de lucru uns cu ulei întindem câte 3 bile de aluat cu dimensiunea de 25/25 cm pe care le ungem între ele cu ulei. Ungeți bine, așa aluatul va fi mai fraged.
Împăturim astfel, aducem partea superioară peste o treime de aluat.
Venim cu partea inferioară peste cea superioară.
Aducem o treime din partea dreaptă a aluatului spre stânga. Iar pe cea din stanga peste partea dreaptă. Punem pe o tavă unsă cu ulei și repetăm aceleași operațiuni și cu celelalte bile de aluat. În total vom obține 5 bucăți de aluat împăturit. Dăm la rece pentru jumătate de oră.
Întindem fiecare bucată de aluat obținut cu o dimensiune de 33/25 cm și distribuim o parte de mere.
Rulăm și cu ajutorul unei lame sau al unui cuțit bine ascuțit facem ușoare incizii la suprafața aluatului.
Ungem cu ulei, eu am uns cu ulei de porumb și de aceea pare așa galben, punem pe tavă. Lăsăm la dospit încă 20 de minute.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem încă 20-25 de minute sau până se rumenesc frumos.
Pudrăm cu zahăr și este gata de servit. Simplu, sănătos și va garantez că și foarte gustos. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.