Supă de pui cu găluște pufoase de griș

( 4.9 out of 5 )
Loading...
  • -6 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 3:10 hCook Time
  • 3:40 hReady In
Print Recipe

Vrei să faci supă de pui cu găluște pufoase de griș și nicicum nu îți reușesc?! Nici o problemă, respectă cu strictețe câțiva pași și vei fi uimit de cât de pufoase și de moi vor fi aceste găluște!
Tanti Florica de la Recaş este cea care mi-a deschis calea către aceste minunate găluște și de atunci o respect cu sfințenie!
Îmi place ca atunci când am învățat câte ceva să pot da mai departe și celor din jurul meu, dar mai ales să găsesc o cale de a-i multumi celui care m-a învățat! Tanti Florica sau Babi cum ii spuneam, a fost bucătăreasă într-una din fermele din zona Recașului, a gătit sute de mii de porții de mâncare în fiecare an, a muncit mult și știa să facă de toate, de la ea am învățat să fac foarte multe, iar pe această cale vreau să îi mulțumesc!
Eu nu prea fac supa de pui de pe puiul întreg și nici cu piele, din motive lesne de înțeles, nu îmi place grăsimea și nici să văd spinarea puiului în oală la fiert. Așa că am luat pulpe de pui dezosate fără piele și folosesc mai multe, pentru că vreau ca supa sa fie consistentă, cu multă carne, legume și găluște mari

ca cele ale doamnei Florica.

 

Ingrediente pentru supă: 

  • 1 kg pulpe de pui/ 1 pui întreg fără piept, eu pieptul îl folosesc pentru altceva(șnițel, ciulama, etc) De preferat ca puiul să fie de casă
  • 2 morcovi mari
  • 1 păstârnac rădăcină
  • 2 bucăți de ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • O bucată de țelină
  • 1 cartof măricel
  • O foaie de dafin
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • Sare și piper boabe după gust
  • 1 legătură de pătrunjel

Ingrediente pentru găluștele de griș:

  • 2 ouă medii
  • 8 linguri medii de griș

Ingredients

    Step by step method

    • Mod de preparare pentru supă:

      Pentru început vom pune o cratiță cu apă la fiert și când apa fierbe opărim pulpele de pui. Curățăm toate legumele și le spălăm (morcovii, pastarnacul, țelina, cartoful) Punem pulpele de pui opărite, legumele, o ceapă, usturoiul într-o oală încăpătoare, adăugăm 3 l de apă rece, sare și o punem la fiert. Punem oala la foc mare, la început până dă în clocot, apoi încă vreo 2 ore la foc mediu sau până fierbe carnea.

    • Mod de preparare pentru găluștele de griș:

      Pentru găluștele de griș vom pune ouăle împreună cu grișul și le vom amesteca foarte bine. Le dăm deoparte la odihnit până ce punem o cratiță cu 3-4 l de apă cu sare la fiert. Când fierbe apa, “rupem” găluștele cu ajutorul unei linguri pe care înainte de a rupe gălușca o băgăm în oala cu apă pentru a o umezi. Facem 12-13 găluște, pe care le fierbem la foc mediu sub capac, adăugând la fiecare 5 minute câte un pic de apă rece. Fierbem aproximativ 20 de minute. In fotografie veți vedea un singur ou, pentru că din grabă am uitat să fac pozele pentru găluște și am mai făcut dintr-un ou 😍😍😍

    • Pentru a servi vom tăia legumele din supă, bucăți de carne, găluștele de griș și pătrunjel verde. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

    Lasă un comentariu!

    x

    Register

    Lost Password

    Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

    Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

    Închide