E vremea caiselor, moment prielnic pentru a face un altfel de tarta. Mi-a mai rămas in congelator o porție de aluat fraged, iar la piața am găsit niște caise atât de frumoase încât am zis ca voi face o tarta. Ajuns acasa, am tot stat și m-am gândit caisele le am, aluatul îl am, dar cu ce crema o fac?! Nu a durat mult ca prietenul meu Horatiu a venit cu ideea, cu “crema de lapte” și m-am apucat de treaba.
Pentru început ne apucam de aluatul de tartă pentru ca aceata va trebui sa stea la frigider pentru cel puțin 2 ore. Faina și untul trebuie sa fie cât mai reci. Intr-un castron punem faina și untul și le frecăm cât se poate de repede pana va ajunge la consistenta nisipului. Adăugăm celalalte ingrediente și mai frământam atât cât sa se încorporeze faina și sa obținem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o folie și îl dam la frigider pentru minim 2 ore.
Scoatem aluatul de la frigider și îl lăsam sa se odihneasca preț de câteva minute, apoi îl întindem cu ajutorul unui sucitor, cât se poate de uniform și de dimensiunea unei tavii de tarta. Punem aluatul in forma, decupam marginile și deasupra punem o hârtie de copt in care punem fasole boabe sau biluțe speciale pentru a tine aluatul sa nu se retragă sau sa se lase. Băgăm tava la cuptor la 180 de grade iar după 15 minute golim fasolea și lăsam încă 10 minute sa se coacă.