Această tartă cu mac și vișine, gustoasă și foarte ușor de făcut este în plan de ceva vreme, dar am tot amânat, însă azi ne-am satisfăcut poftele.
Se face atât de repede și de ușor, încât și celui mai neîndemânatic într-ale bucătăriei i-ar reuși fără nici un fel de problemă, tot ceea ce trebuie să facă este să respecte cantitățile exacte și modul de preparare pas cu pas.
Sincer cât am fost copil nu am agreat macul de nici o culoare, însă acum pot spune că a devenit unul din ingredientele mele preferate. Iar în combinație cu vișinele este ridicat la grad de spectacol al papilelor gustative.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru tartă:
Ingrediente pentru umplutura de mac:
Mod de preparare pentru tartă:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tăiem untul cubulețe.
Punem făina cu untul și praful de sare într-un castron și cu ajutorul unui robot de bucătărie frământăm prin pulsare până obținem un amestec similar nisipului.
Adăugăm zahărul tos și îl încorporăm și pe acesta.
Punem 3/4 din cantitatea totală de aluat într-o tavă de 26 cm diametru și tapetăm fundul și marginile acesteia cu o înălțime de 5 cm. Presăm bine și dăm la rece.
Mod de preparare pentru crema de mac:
Punem vișinele la scurs pentru cel puțin 30 de minute.
Măcinăm macul.
Dăm lămâia pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Într-un castron amestecăm grișul cu amidon, oul și 150 de ml din cantitatea totală de lapte.
Punem restul de lapte într-o crăticioară împreună cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și-l îl punem la fiert. Când ajunge în punctul de fierbere, reducem focul și turnăm în fir subțire compoziția de griș cu amidon și ou. Amestecăm într-una până dă un clocot și se îngroașă.
Adăugăm macul măcinat, coaja de lămâie, scorțișoara
Adăugăm și vișinele, amestecăm ușor.
Turnăm compoziția de mac în tavă, presarăm diferența de aluat și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.
După trecere timpului de copt o scoatem pe un grătar și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Simplu, gustos și rece nu foarte aspectuos, dar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!