O tartă gustoasă cu pui și dovlecei face senzație zilele acestea. E a 4-a oară într-o lună de când o fac și nu ne mai săturăm de ea.
Este atât de fragedă și perfectă atât pentru o gustare cât și pentru a fi luată la pachet la servici. Din câteva Ingrediente simple și ieftine în același timp facem o tartă excelentă.
Combinația de pui cu dovlecel este minunată, iar mozzarella nu vine decât să completeze tabloul perfect al unei tarte de sărbătoare.
Nouă ne-a plăcut atât de mult, încât am denumit-o Tarta săptămânii.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu și rapid de pregătire.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tăiem dovlecelul cubulețe de 0,5/0,5 cm, punem puțină sare pe el și îl lăsăm deoparte.
Tăiem și pieptul de pui cubulețe mici.
Dăm mozzarella pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Tocăm mărunt pătrunjelul.
Punem toate ingredientele pentru umplutură într-un castron, condimentăm cu sare și piper.
Mod de preparare pentru aluat:
Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm gălbenușurile, jumătate din cantitatea de apă și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.
Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră.
Ungem cu puțin unt tava cu diametrul de 26 cm și o Tapetăm cu făină.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul sun formă pătrată cu dimensiunea de 35/35 cm.
Rulăm pe sucitoare aluatul și îl potrivim deasupra formei. Aranjăm frumos aluatul în tavă și tăiem marginile exterioare, cele care dau pe afară.
Turnăm compoziția peste aluatul din tavă.
Din aluatul rămas întindem din nou pe planul de lucru și cu ajutorul unui pinten tăiem fâșii lungi.
Punem fâșiile deasupra și dăm la cuptor pentru aproximativ 65-70 de minute la 175 de grade.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Să vă fie de folos!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Gabriela Dobrescu
Buna ziua. As vrea sa întreb ce pot folosi in loc de untura de porc și în ce cantitate? Mulțumesc
chefnicu
Buna ziua și scuze pentru întârziere! Inloc de 100 g de unt 130 de g de unt