Tartă Nicoleta cu ciocolată, merișoare și banane
Se pare că și unele doamne sunt îndrăgostite iremediabil de ciocolată, nu numai eu 😂😂😂
Este a treia oară când pregătesc aceasta tartă pentru domna Nicoleta și din presimțirile mele, nu și pentru ultima dată, așa că și această tartă poartă numele unei doamne ca și tortul Luminița, detalii aici.
Iubitorii de ciocolată se vor desfăta la propriu cu o tartă crocantă, cremă fină de ciocolată combinată cu merișoare și banane care împreună fac deliciul suprem! Nu este nici prea dulce, dar totuși suficient. Toate ingredientele se contrabalansează făcând să devină desertul preferat al multora dintre noi.
Se face atât de repede și din ingrediente simple și la îndemâna oricui iar modul de preparare fiind atât de simplu, îi va fi confortabil și celui mai neîndemânatic într-ale cofetăriei să îl realizeze.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pas cu pas, iar rezultatul va fi tot ceea ce își poate dori un iubitor autentic de ciocolată.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook
Ingrediente pentru aluat Tartă Nicoleta cu ciocolată, merișoare și banane
Ingrediente pentru umplutură Tartă Nicoleta cu ciocolată, merișoare și banane
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separăm ouăle, vom avea nevoie doar de gălbenușuri.
Într-un castron vom pune făina, sarea și untul tăiat cubulețe mici sau felii subțiri. Dăm la rece pentru minim o oră.
Scoatem castronul de la frigider și frământăm făina cu untul până obținem o compoziție nisipoasă.
Adăugăm doar 60 de ml de apă rece, gălbenușurile și frământăm rapid aluatul, nu trebuie să frământăm mult și nici să-l încălzim. E suficient cât să fie legat. Îl punem într-o pungă sau folie de prospețime și-l lăsăm la frigider pentru minim o oră.
Îl scoatem de la frigider și îl intindem pe un plan de lucru presărat cu făină. Întindem sub formă rotundă și îl punem într-o tavă cu inel detașabil cu diametrul de 25-26 de cm. Cu ajutorul unui cuțit tăiem excesul de pe margini.
Punem o hârtie de copt și înțepăm ușor din loc în loc. Deasupra punem biluțe ceramice speciale pentru copt și dăm la cuptor pentru 15-18 minute. Dacă nu aveți, puteți folosi boabe de fasole, așa cum am folosit și eu.
Scoatem fasolea din tavă afară și mai coacem 15-20 de minute sau până devine aurie-brun deschis și crocantă.
O scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem 50 ml apă fierbinte peste merișoare și le lăsăm să se hidrateze pentru jumătate de oră, după care le scurgem și le ștergem cu un șervet de Bucătărie.
Punem smântâna pentru gătit într-o cratiță și o aducem în punctul de fierbere, oprim focul și adăugăm ciocolata.
O lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule și o turnăm într-un castron. O dăm deoparte, dar nu la rece, undeva în cămară sau într-un loc mai răcoros pentru 2 ore.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm crema pentru un minut, nu prea mult că se va întări, ea trebuie să fie lucioasă și ușor manevrabilă, adică ușor moale.
Turnăm jumătate din cantitatea de cremă în coaja de tartă, adăugăm merișoarele și cu ajutorul unei spatule intindem uniform crema.
Decojim bananele, le tăiem pe lungime și tapetăm primul strat de cremă.
Turnăm restul de cremă, nivelăm frumos și ornăm cu ceea ce ne place, eu am folosit chipsuri și sticksuri de ciocolată, căpșuni trase în ciocolată, alune glasate în ciocolată albă și neagră, bomboane m&m, biscuiți. Însă imaginația rămâne liber arbitru în decorarea acestei tarte.
Simplu, rapid și ciocolatos!! Așadar de aici nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook