Tocăniță de curcan cu praz și măsline

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Tocăniță de curcan cu praz și măsline
  • -2 p Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tocăniță de curcan cu praz și măsline

Această tocăniță de curcan cu praz și măsline  este una din mâncărurile mele preferate, iar alături de un orez sau un cartof piure e perfectă.

Tocăniță de curcan cu praz și măsline

Despre această mâncărică nu pot spune decât că este foarte delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. De obicei o fac din pulpe de pui, dar azi am găsit carne de curcan gata tăiată cubulețe ca pentru gulaș sau frigărui și nu am ratat ocazia de a lua de pe raft.

Plecând spre casă cu gândul de a face niște frigărui de curcan cu legume, însă cum planul de la magazin nu se potrivește întotdeauna cu planul de acasă, prin frigider am găsit câteva măsline și 2 fire de praz, iar de aici datele problemei s-au schimbat.

De obicei oltenii fac mâncare de praz cu măsline de post, dar și de dulce cu carne de miel sau capră. Este ușor dulceagă, parfumată și merge bine un colț de pâine înmuiat în sos.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare

Tocăniță de curcan cu praz și măsline

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

D55251C1-2140-4C18-9132-1C73965A0F67.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună Tocăniță de curcan cu praz și măsline

Ingrediente:

  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei capia
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g carne de curcan tăiată cubulețe
  • 1 lingură de boia
  • Câteva fire de cimbru
  • 2 fire de praz
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 g măsline Kalamata sau negre
  • 80 ml de ulei vegetal
  • O foaie de dafin
  • 2 linguri pastă de roșii
  • Sare și piper după gust
  • Opțional fulgi de chilli

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul capia. Le tăiem cubulețe mici și le punem la călit în jumătate din cantitatea de ulei cu puțină sare, la foc mic pentru 7-8 minute.

Calim ceapa

Adăugăm carnea de curcan și mai călim pana se deschide la culoare și nu mai vedem nici un pic de carne crudă.

Adăugăm carnea

Adăugăm boiaua, foaia de dafin, cimbrul, vinul, fulgii de chilli și apă cât să acopere carnea. Fierbem la foc mic undeva în jur de 30 de minute acoperit.

Adăugăm boiaua

Între timp într-o tigaie încinsă punem restul de ulei și prazul bine spălat și tăiat rondele cu dimensiunea de 2,5-3 cm grosime. Călim pe ambele părți atât cât să obținem o culoare rumenă.

Călim prazil

Adăugăm sare, puțină apă, o parte din lichidul de la carne și puțină apă dacă este nevoie. Fierbem la foc molcom aproximativ 10 minute acoperit.

Fierbem prazul la foc mic

Adăugăm carnea cu tot cu zeama în care a fiert, măslinele, pasta de roșii și mai fierbem circa 6-8 minute la foc mediu sau oană se formează un sos asemeni unei tocănițe clasice.

Tocăniță de curcan cu praz și măsline

Servim alături de orez simplu cu unt sau un piure de cartofi ori chiar cartofi natur, iar un pahar de vin nu ar fi de neglijat. Așadar de aici vă urez spor la treabă și poftă bună!

Adăugăm carnea peste praz

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password