Această tocăniță de curcan cu praz și măsline este una din mâncărurile mele preferate, iar alături de un orez sau un cartof piure e perfectă.
Despre această mâncărică nu pot spune decât că este foarte delicioasă, ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră. De obicei o fac din pulpe de pui, dar azi am găsit carne de curcan gata tăiată cubulețe ca pentru gulaș sau frigărui și nu am ratat ocazia de a lua de pe raft.
Plecând spre casă cu gândul de a face niște frigărui de curcan cu legume, însă cum planul de la magazin nu se potrivește întotdeauna cu planul de acasă, prin frigider am găsit câteva măsline și 2 fire de praz, iar de aici datele problemei s-au schimbat.
De obicei oltenii fac mâncare de praz cu măsline de post, dar și de dulce cu carne de miel sau capră. Este ușor dulceagă, parfumată și merge bine un colț de pâine înmuiat în sos.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul capia. Le tăiem cubulețe mici și le punem la călit în jumătate din cantitatea de ulei cu puțină sare, la foc mic pentru 7-8 minute.
Adăugăm carnea de curcan și mai călim pana se deschide la culoare și nu mai vedem nici un pic de carne crudă.
Adăugăm boiaua, foaia de dafin, cimbrul, vinul, fulgii de chilli și apă cât să acopere carnea. Fierbem la foc mic undeva în jur de 30 de minute acoperit.
Între timp într-o tigaie încinsă punem restul de ulei și prazul bine spălat și tăiat rondele cu dimensiunea de 2,5-3 cm grosime. Călim pe ambele părți atât cât să obținem o culoare rumenă.
Adăugăm sare, puțină apă, o parte din lichidul de la carne și puțină apă dacă este nevoie. Fierbem la foc molcom aproximativ 10 minute acoperit.
Adăugăm carnea cu tot cu zeama în care a fiert, măslinele, pasta de roșii și mai fierbem circa 6-8 minute la foc mediu sau oană se formează un sos asemeni unei tocănițe clasice.
Servim alături de orez simplu cu unt sau un piure de cartofi ori chiar cartofi natur, iar un pahar de vin nu ar fi de neglijat. Așadar de aici vă urez spor la treabă și poftă bună!