Tocăniță de pipote

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Tocăniță de pipote
  • -3 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tocăniță de pipote

O tocăniță de pipote ca la mama acasă niciodată nu aș putea refuza.

Tocăniță de pipote

O mâncare atât de simplă, dar atât de gustoasă și de ușor de făcut cu ingrediente puține dar și foarte ieftine este potrivită pentru orice moment al zilei. Nu știu, eu pur și simplu aș putea-o mânca de la mic dejun până la cină.

Poate fi asociată cu aproape orice fel de garnitură de la cartofi piure, paste, orez sau chiar pâine și o salată.

Această mâncare îmi aduce aminte de copilărie și era una din mâncărurile după care eram tare înnebunit, gustul unic și dulceața cărnii este absolut fabuloasă.

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Tocăniță de pipote

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum faci cea mai bună tocăniță de pipote?

Ingrediente:

  • 250 g ceapă albă
  • 250 g ardei gras roșu/capia
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 800 g pipote
  • 50 g pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță fulgi de chilii (Opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Le tocăm mărunt.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Punem ceapa, usturoiul, ardeiul gras la călit în ulei și puțină sare până se înmoaie.

Punem ceapa cu ardeiul și usturoiul

Adăugăm pipotele iar dacă avem si inimi printre ele, le tăiem în două, exact ca in fotografie. Călim până se deschid la culoare.

Adăugăm pipotele
Călim pana se albește carne

Punem apă atât cât să acopere carnea si fierbem la foc mic în jur de o oră sau până se înmoaie bine carnea.

Punem apa

Când carnea este fiartă, adăugăm pasta de tomate, fulgii de chilii, sare sare și piper după gust. Mai fierbem 10-12 minute la foc mic și este gata.

Adăugăm păstăile tomate

Eu le-am servit cu niște paste pe care le-am tras în puțin ulei și adăugat pătrunjel.

Tocăniță de pipote

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password