Pentru azi facem un Tort Maxi King cu zmeură și unt de arahide un tort excepțional de bun cu blat umed de cacao, cremă cu unt de arahide și jeleu de zmeură, un deliciu greu de refuzat.
Ușor de pregătit cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor este o prăjitură mai atipică când ne referim la crema cu unt de arahide, dar combinația finală este de-a dreptul curcubeu pe cerul gurii. Noi am mâncat combinația asta în America și ne-a plăcut tare mult, prin urmare iacă am adaptat-o azi la tortul asta minunat.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
3 ouă
170 g zahăr tos
Un praf de sare
160 g iaurt gras cu 10% grăsime
100 ml ulei cu gust neutru
100 ml de cafea fierbinte
200 g făină albă tip 000
40 g cacao de bună calitate
5 g praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru stratul de zmeură
330 g zmeură proaspătă sau congelată
150 g zahăr tos
200 ml de apă
80 g amidon alimentar
Ingrediente pentru crema de unt de arahide:
100 g unt cu 80% grăsime
320 g unt de arahide cremos
130 g zahăr pudră
100 ml smântână din lapte pentru fruscă cu 35% grăsime
1 linguriță extract de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde de 22 cm diametru cu hârtie de copt și ungem marginile cu ulei.
Într-un castron batem ouăle împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie până obținem o spumă consistentă iar zahărul este complet topit.
Adăugăm uleiul, iaurtul și omogenizăm.
Cernem făina cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul în compoziția de ouă și amestecăm ușor cu spatulă până se încorporează.
Adăugăm cafeaua fierbinte, o încorporăm si pe aceasta.
Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 28-30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și-l lăsăm să se răcească complet. Aproximativ 2-2:30 ore.
Mod de preparare pentru jeleul de zmeură:
Dizolvăm amidonul în apă și-l dăm deoparte.
Punem zmeura cu zahărul intr-o crăticioară la foc mic până începe să clocotească.
Adăugăm amidonul dizolvat atât cât este nevoie să obținem o compoziție similară magiunului. Dăm jos de pe foc, lăsăm să se tempereze și amestecăm din când în când să nu facă pojghiță.
Mod de preparare pentru crema cu unt de arahide:
Batem pentru 5 minute untul care musai trebuie să fie la temperatura camerei cu zahărul pudră, extractul de vanilie până se spumează bine.
Adăugăm untul de arahide și mixăm atât cât să fie incorporat.
Turnăm și smântâna pentru frișcă și compoziție și mai mixăm încă câteva secunde până se omogenizează perfect.
Asamblare:
Îndepărtăm cu ajutorul unui cuțit cu dinți capacul blatului astfel încât să obținem o suprafață dreaptă, apoi tăiem blatul în 2 bucăți.
Punem un blat, o jumătate din cantitatea de zmeură pe care o nivelăm, jumătate din cantitatea de cremă cu unt de arahide, pe care o turnăm cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă dreaptă. Venim cu al doilea blat și presăm ușor astfel încât să facă priză cu crema, cealaltă jumătate de cantitate de zmeură, cealaltă jumătate de cremă.
Rupem bucăți mici capacul pe care l-am îndepărtat mai devreme și îl punem deasupra. Dăm la rece pentru minim 6 ore sau cel mai bine peste noapte.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.