Tort Premier cu vișine și cremă de brânză
Acest tort a venit în ideea de a mai schimba puțin cremele cu care umplu torturile, să vedem dacă brânza dulce poate fi folosită ca atare, precum crema de brânză sau mascarponele. E drept că de această dată am folosit o treime din cantitatea totală de brânză, dar acum sunt convins că mergea și fără. Mai ales dacă folosim o brânză grasă cu minim 9,5% grăsime. Ei, data viitoare voi încerca să fac dar cu brânză dulce, dar până atunci ne bucurăm de această minunăție, ca altfel nu am cum să-i spun, la cât de bun este.
Blatul ușor umed, cremă de brânză și vișine, o combinație fatală alături de glazura de ciocolată care de fapt este un ganache clasic, dar care completează tortul.
Ingredientele sunt simple, iar dulceața de vișine cred că o regăsim în cămara fiecărei gospodine, modul de preparare foarte ușor, așa că nu avem nici un motiv să ne facem griji.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingredinete pentru îmbrăcat tortul:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare prăjitură cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.
Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată pe fund cu hârtie de copt. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem brânza dulce împreună cu zahărul, zahărul vanilat și o mixăm până se topește zahărul și se omogenizează.
Adăugăm untul, mascarponele și batem în continuare până se omogenizează și se spumează ușor, cam 1 minute la viteză maximă.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem într-un ibric smântâna la înfierbântat, înainte de a ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute și amestecăm, până la omogenizare. O lăsăm să se tempereze, la temperatura camerei.
Asamblare:
Tăiem blatul în două. Turnăm din loc in loc o treime din cantitatea de dulceață, o întindem cu grijă să nu rupem blatul, o treime din cantitatea totală de cremă, iar o treime de dulceața, al doilea blat, ultima parte de dulceață, a doua treime de cremă de brânză. Cu crema rămasă îmbrăcăm marginile tortului. Dăm la rece pentru minim 1 oră sau până se întărește suficient pentru a turna glazura.
Turnăm glazura deasupra tortului și cu grijă îmbrăcăm și marginile acestuia.
Ornare tort/ Cum se bate frișca:
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Decorăm cu aveline de frișcă, fructele de pădure și fulgii de migdale, apoi este gata de servit.