Pâine cu șuncă și cașcaval
Această pâine este atât de fragedă și de gustoasă, se face rapid și este atât de versatilă, încât merge foarte bine și cu legume, brânzeturi sau alte ingrediente. Totul a pornit de la dorința de a mai face câteva schimbări în meniul de zi cu zi a micului dejun.
Probabil aceasta va fi pâinea noastră multă vreme de azi încolo. Rămâne moale și pufoasă câteva zile și ceea ce este cel mai important nu se fărâmă și este foarte gustoasă, încât ai mei au zis că e un cozonac sărat.
De data acesta am făcut-o cu șuncă și cașcaval pentru că asta aveam în casă în acest moment, dar urmează să fac și cu alte ingrediente, ba chiar și dulce, să vedem cum iese.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare al unei pâini excelente.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cernem făina și o dăm deoparte.
Punem drojdia și zahărul în laptele calduț și amestecăm. Lăsăm să se activeze, asta înseamnă până începe să crească și să formeze bule la suprafață.
Punem amestecul de drojdie, uleiul peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic, omogen și nelipicios.
Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit pană își dublează volumul.
Împărțim aluatul dospit în 3 părți egale.
Pe un plan de lucru uns cu puțin ulei întindem fiecare bucată de aluat dreptunghiuri cu dimensiunile de 40/30 cm.
Presărăm câte o treime din cantitățile de cașcaval și șuncă, rulăm și dăm deoparte.
Împletim cele 3 bucăți de aluat rulate, și băgăm capetele sub. Lăsăm la dospit încă 30-40 de minute, în funcție și de cât de cald este în încăpere.
Ungem pâinea cu oul bătut și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. Scoatem afară din cuptor și o punem pe un grătar să se răcească.
Merge de minune cu unt, dar și folosită pentru sandwich-uri. Spor la treabă și poftă bună!