Azi facem budincă de tăiței cu brânză dulce și stafide, un desert care ne va aduce aminte de copilărie, de bunici de vremurile când acesta era unul din deserturile rapide pregătite în casă.
Și când mă gândesc cât era de bun, cu toate cele făcute în casă de buna Măriuca de la tăițeii cu ouă de casă, până la brânza și smântâna care erau oricum la loc de cinste. Spun la loc de cinste pentru că bunicii mei întotdeauna aveau cel puțin 2 văcuțe în poiată.
Și cum mirosea de ne aducea imediat în casă și așteptam cu nerăbdare să o scoată din cuptor, cu acel parfum de vanilie, crustă crocantă la exterior și cremoasă la interior de doamne, doamne ce bună era.
Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui veți face un desert de stă mâța-n coadă 😍😍😍 Iar dacă le mai serviți și cu un sos de vanilie, totul va ieși la superlativ!
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunile de 28/20 cm.
Într-o cratiță încăpătoare punem 2 l de apă la fier cu o lingură de sare și fierbem tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet. Îi scurgem și îi dăm deoparte.
Într-un castron punem brânza, stafidele, zahărul, extractul de vanilie, smântâna stafidele, coaja de lămâie și le omogenizăm.
Adăugăm tăițeii peste compoziția de brânză și amestecăm.
Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor acoperit pentru 35-40 de minute.
Scoatem tava afară și o lăsăm să se tempereze ușor după care putem tăia și servi alături de sosul de vanilie. Simplu, rapid și gustos.