Aceste sardine cu roșii pe mămăliguță coaptă poate fi o gustare sau chiar un fel principal fără nici un fel de problemă.
Iar cum conservele de sardine sunt la îndemâna tuturor și le găsim în orice supermarket, fiind foarte gustoase și sănătoase, nu trebuie decât să le facem un sos și o mămăliguță alături iar masa este gata în mai puțin de jumătate de oră.
Totul a pornit la începutul postului trecut, când am luat ca orice român foarte multe conserve la ofertă 🤣🤣🤣Asta nu e o problemă prea mare pentru că au termen de valabilitate destul de lung, însă la un moment dat efectiv nici nu mai vroiam să aud de sardine. Am tot stat și m-am gândit ce le-as putea face ca să le dau un alt aspect și gust bineînțeles. Și cum sunt sardine în sos de roșii, de ce nu l-as putea adăuga eu câteva roșii și o mămăliguță?! Și uite-așa am făcut, ce a ieșit a fost pe placul tuturor ba chiar s-a mai cerut și supliment.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu pește, reci sau calde și multe altele, găsiți în secțiunea rețete cu pește sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm o formă pătrată sau dreptungiulară cu folie de prospețime, a mea are 15/16 cm.
Prima dată ne ocupăm de mămăliguță și punem apa cu puțină sare la fiert într-o oală. Când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm făina de mălai în ploaie și amestecăm energic pentru a nu se face cocoloașe. Fierbem pentru 15 minute la foc mic, amestecând continuu.
Turnăm mămăliguța fierbinte în forma tapetată, nivelăm și acoperim. O dăm deoparte până se răcește complet. Ar fi ideal ca să o faceți de dimineața sau cu o zi înainte.
Scoatem mămăliguța din folia de prospețime, o tăiem în bucăți. O ștergem de excesul de apă format datorită aburilor și o prăjim într-o tigaie încinsă cu puțin ulei la foc mic până se rumenește.
În timp ce mămăliguța se rumenește frumos, într-o altă tigaie punem sardinele împreună cu roșiile tăiate jumătăți, usturoiul și le călim ușor. În fotografie veți vedea o singură porție, dar dumneavoastră le veți pune amândouă, conform rețetei. Eu am uitat să fac poză la acest pas și am mai făcut o porție ca să vedeți cum trebuiesc făcute.
Adăugăm roșiile pasate, cimbrul, pătrunjelul și dăm gust cu sare și piper.
Mod de prezentare și servire:
Punem câte o bucată de mămăliguță pe farfurie, sardine și sos de roșii. Cam asta a fost, simplu, gustos și mai ales sănătos. Să aveți spor la treabă și poftă bună!