Acest tort mușuroi cu mascarpone și banane este de foarte mult timp pe listă. Acu i-a venit vremea și bine că l-am făcut că este atât de bun și de gustos încât îmi pare rău că am l-am tărăgănat atâta vreme.
Blatul este foarte ușor de făcut, nu ai neaparat nevoie de prea ustensile, decât de un castron, un tel și un cântar pentru a fi sigur că punem cantitățile exacte. Trebuie doar să respectați ordinea ingredientelor iar rezultatele vă vor uimi.
Crema fina de mascarpone cu frișcă și ciocolată neagră vine perfect în completare cu bananele dar și cu blatul umed de cacao.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de mascarpone:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Ungem o tavă rotundă de cuptor cu fund detașabil de 25 cm.
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 45 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția în tava de copt unsă cu puțin ulei și coacem 20-24 de minute sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Tocăm grosier ciocolata neagră.
Punem mascarponele cu frișca și zahărul pudră într-un castron și mixăm până obținem o cremă fină și aerată.
Adăugăm ciocolata și amestecăm ușor cu o spatulă de silicon.
Asamblare:
Luăm o farfurie cu diametrul de 23 cm, decupăm ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama bine ascuțită sau cu unul cu dinți.
Scoatem afară interiorul cu ajutorul unei linguri atât cât de înalte vor fi bananele. Eu am scos cam de un deget.
Sfărâmăm ceea ce am scos din interiorul blatului.
Tăiem bananele pe lung, Tapetăm fundul blatului, astfel încât să acoperim tot fundul. Acoperim bananele cu crema de mascarpone sub formă rotundă și sferică.
Acoperim crema cu sfărmurile obținute din decupaj și este gata…gata de pus la rece pentru minim 3-4 ore.
Cam asta a fost pentru azi, dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!