Azi am pregătit un minunat tort Bounty, 7 straturi delicioase de creme și blaturi fine, lipicios și ciocolatos de sus pană jos😍😍😍
Nu o să spun decât că a fost un spectacol pe cerul gurii. Compus din 6 straturi, numai aspectul îl face să-ți dorești cel puțin o felie iar dacă discutăm și despre gust, nu ai cum să nu o ceri și pe a doua.
Deși rețeta este destul de lunguță și cu mulți pași, să știți că nu e atât de complicat de pregătit. Cremele nu sunt deloc pretențioase și reușita va fi cu siguranță de 100%.
Nu știu cine a inventat combinația de cocos cu ciocolată, dar pentru mine și mulți alții e de-a dreptul genială și nu știu o combinație mai bună a ciocolatei cu altceva decât cu cocos.
Ingredientele sunt destul de simple și accesibile atât ca preț cât și prin faptul că se găsesc prin toate supermarketurile. Cu siguranță majoritatea dintre noi ne-am bucura de un desert făcut în casă, ciocolatos, cremos și cu un adaos redus de zaharuri în comparație cu ceea ce găsim în comerț.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului foarte simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente blatul cu cacao:
Ingrediente pentru blatul cu alune de pădure:
Pentru umplutura de cocos:
Ingredinete pentru crema de cacao:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu ciocolată:
Mod de preparare pentru blatul cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 25/20 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Cernem făina cu cacaua într-un castron și le dăm deoparte.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și laptele, până obținem o compoziție omogenă.
Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Adaugăm compoziția de gălbenușuri și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Adăugăm compoziția de făină cu cacao în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.
Turnăm compoziția în tava tapetată. Coacem blatul timp de 13-14 minute sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru blatul cu alune de pădure:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 25/20 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Într-un castron amestecăm făina cernută cu alunele de pădure.
Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Încorporăm amestecul de făină cu alune de pădure în 2 tranșe cu ajutorul unei spatule de Silicon cu mișcări lente de jos în sus.
Turnăm compoziția în tava tapetată. Coacem blatul timp de 13-14 minute sau până trece testul scobitorii.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat. Turnăm uleiul de cocos peste laptele condensat și omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos, praful de sare, mierea și le încorporăm în compoziția de lapte.
Mod de preparare pentru crema de cacao:
Într-un castron termorezistent sau de inox punem gălbenușurile, ouăle întregi, zahărul, cacaua cernută, extractul de vanilie și le punem deasupra unui ibric cu apă la fiert, la foc mic, astfel încât fundul castronului să nu atingă apa.
Amestecăm într-una până compoziția ajunge la 62 de grade. Luăm jos de pe oală și lasăm să se răcească.
Spumăm untul cu ajutorul unui tel atât cât să fie omogen, după care adăugăm pe rând câte o lingură din crema de cacao. După fiecare lingură de cremă adăugată amestecăm până la încorporare. Nu amestecăm mai mult decât este nevoie pentru a omogeniza, adăugăm și Nutella.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Tocăm grosier ciocolata neagră, asta în caz că nu avem bănuți mici.
Punem mascarponele cu frișca și zahărul pudră într-un castron și mixăm până obținem o cremă fină, densă, dar totuși ușor aerată.
Punem blatul de cacao la bază și continuăm cu compoziția de cocos, 3-4 din cantitatea totală de cremă de ciocolată cu Nutella, jumătate din cantitatea de cremă de mascarpone peste care presărăm ciocolată tocată, blatul cu alune de pădure, diferența de cremă de ciocolată și decorăm cu restul de cremă de mascarpone. Dăm la rece musai până a doua zi.
A fost puțină treabă, dar acest tort Bounty își merită tot efortul! De aici, nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
cristina
Daca nu am termometru, cum pot proceda la crema?
chefnicu
Dacă nu aveți, nici o problemă! Când vizibil se îngroașă și primește aspectul unei creme legate și pufoase, întoarceți o lingură cu dosul prin cremă și dați cu degetul pe mijlocul ei, dacă nu se impreunează din nou intr-o suprafața uniformă și rămâne șanțul este perfectă!
cristina
Ca la dulceata 🙂 Multumesc.