Cei mai buni biscuiți crăpați cu lămâie si nucă, făcuți în casă, cremoși și moi de ți se topesc în gură. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce, iar se data aceasta parcă au ieșit mai huni ca niciodată. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 20 de bucăți potriviți sau 25 mărțișori bine, îndeajuns pentru câteva persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))
Rețeta este destul de simplă și ușor de făcut, mai ales că nu ai nevoie de prea multe ingrediente și stau câteva zile bune dacă mai apucă. 😍😍😍
Cremoși la interior și crocanți la exterior, au devenit desertul numărul unu, în topul preferințelor de desert de sărbători.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cernem într-un castron făina împreună cu praful de copt.
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici lămâia.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron încăpător punem ouăle împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie. Batem cu ajutorul unui tel sau al unui robot de bucătărie pană se topește zahărul.
Încorporăm untul, coaja si zeama de lămâie și omogenizăm.
Adăugăm făina și omogenizăm cu ajutorul unei spatule de silicon. Vom obține o compoziție relativ lipicioasă. Nu mai adăugați făină, iar dacă este prea tare mai puteți adăuga 1-2 lingurițe suc de lămâie.
Pentru un plus de culoare și aromă am adăugat 3-4 picături de extract de lămâie și 2-3 picături de colorant alimentar. Dar nu vă faceți griji ies la fel de buni și fără.
Punem intr-o folie alimentară și dăm aluatul la rece pentru o jumătate de oră sau până se întărește.
Împărțim aluatul în 20-25 de bucăți egale, le dăm forma bilelor și le trecem prin nuca tocată.
Le aranjăm pe tăvile tapetate cu hârtie de copt la o distanță de minim 2 cm între ele. Coacem 10 -11 minute. Nu coaceți mai mult că se vor întări.
Simplu, rapid, aromați și gustoși din cale afară, dar nu vă mai rețin, va doresc spor la treabă și poftă bună!