Cu siguranță iubitorii de cafea se vor îndrăgosti iremediabil de acest Chec cu banane și glazura de ciocolată cu cafea, este atât de umed, gustos și aromat încât în timpul coacerii casa se va umple de un parfum cu care îți vei înnebuni vecinii.
Pentru noi a fost unul din cele mai bune deserturi pe care le-am făcut în ultima vreme și prin urmare am folosit și bananele care ramân și se înnegresc aproape de fiecare dată.
Modul de preparare este foarte simplu, însă va trebui să respecți cu strictețe modul de preparare pentru a avea un rezultat spectaculos.
Așadar să ne apucăm de treabă și vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente pentru chec:
120 g unt cu minim 80% grăsime
200 g zahăr tos
Un praf de sare
2 ouă întregi
3 banane mari bine coapte
1 linguriță extract de vanilie
160 g făină albă tip 000
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță de cafea solubilă
30 g cacao de bună calitate
1 linguriță bicarbonat de sodiu
120 g smântână fermentată cu 20%
100 g ciocolată tocată mărunt sau pastile mici
Ingrediente ganache de ciocolată cu cafea:
170 g smântână din lapte pentru frișcă
2 lingurițe de cafea solubilă
210 g ciocolată cu 45% cacao
15 g unt cu minim 80% grăsime
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Mod de preparare pentru chec:
Preîncălzim cuptorul la 189 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de chec cu dimensiunea de 22/12 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm făina cu cacaua, scorțișoara, bicarbonatul și cafeaua solubilă, dăm deoparte.
Cu ajutorul unei furculițe pisăm bine bananele astfel încât să obținem un piure fin.
Batem zahărul cu untul și sarea până se spumează. Cam 10 minute.
Adăugăm pe rând ouăle și mixăm după fiecare până se încorporează. Nu mixați mai mult că se va tăia.
Încorporăm treptat și piureul de banane mixând la viteză mică atât cât să fie omogen, nu mixati nici la viteză mare și nici mai mult decât să fie omogenă compoziția că se va tăia.
Adăugăm treptat smântâna cu parte din amestecul de făină și mixăm ușor atât cât să se încorporeze.
Cu ajutorul unei spatule încorporăm și ciocolata.
Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 60 de minute sau până trece testul scobitorii. Mare atenție că este posibil ca pe scobitoare să rămână urme ușoare de ciocolată, asta nu înseamnă că nu e copt.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze pentru jumătate de oră în tava în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru ganache
Punem smântâna cu cafeaua solubilă intr-o crăticioară pe foc mic și o aducem în punctul de fierbere.
Turnăm smântâna peste unt și ciocolată, lăsăm 2 minute după care amestecăm până obținem o cremă fină. Lăsăm să se răcească complet până se întărește și poate fi manevrată astfel încât să nu curgă. Puneți-o la rece pentru jumătate de oră dacă este prea lichidă, dar nu mai adăugați nimic în ea.
Ungem suprafața checului cu crema de ciocolată și dăm la rece pentru 15-20 de minute după care putem tăia și servi.
Spor la treabă și să vă fie de folos!