Mi-a fost poftă de cornulețele în două culori și uite din același aluat plus încă ceva cremă de ciocolată am făcut cornuri pufoase tip croissant cu Nutella, se desfac foițe-foițe, sunt pline de de ciocolată, moi si pufoase.
Cum spuneam Ingredientele sunt aceleași ca si pentru cornulețele în două culori doar că este o altă tehnică de întindere a aluatului, care bineînțeles mai are nevoie de niște unt în plus si puțină răbdare, dar rezultatul este fantastic.
Sunt perfecte pentru micul dejun alături de un ceai sau o cafea dar si ca pachet la școala ori servici.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru un deliciu perfect echilibrat.
Ingrediente pentru cornuri:
400 ml lapte călduț cu 3,5% grăsime
5 g drojdie uscată
100 g zahăr tos
10 g zahăr vanilat
600 g făină albă tip 000
1 praf de sare
1 ou întreg
40 g unt cu minim 80% grăsime
20 g de cacao
40 ml apă fierbinte
120 g unt cu minim 80% grăsime
200 g Nutella
Ingrediente pentru sirop:
50 g zahăr tos
100 ml de apă
Mod de preparare:
Punem într-un castron laptele călduț, drojdia, zahărul, zahărul vanilat, amestecăm si lăsăm acoperit pentru 10 minute să se activeze drojdia.
Cernem făina într-un castron si facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm compoziția cu drojdia activată, oul, praful de sare și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă.
Încorporăm cele 40 de g de unt si frământăm un aluat elastic și omogen. Nu mai adăugați făină, aluatul trebuie să fie lejer.
Lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute.
Turnăm apa fierbinte peste cacao și omogenizăm.
Împărțim aluatul în două părți, într-o treime încorporăm compoziția de cacao.
Aluatul alb îl împărțim în 8 părți iar cel cu cacao în 4 și dăm forma bilelor. Le lăsăm la dospit pentru 15 minute.
Întindem fiecare bilă începând cu cele albe, apoi cu cele negre, și le ungem cu untul pe toată suprafața foilor, astfel încât să die una peste cealaltă. Dimensiunea 25/25 cm. Punem o foaie albă, ungem, iar foaie, iar ungem și tot așa terminând cu cele negre.
Când am terminat de întins foile pe un plan de lucru presărat cu făină întoarcem foile astfel încât cele cu cacao să fie jos, întindem un dreptunghi cu dimensiunea de 60/45 cm.
Distribuim uniform Nutella și rulăm. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit facem câte 3 tăieturi pe fiecare corn, așa cum se poate vedea în fotografie.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lăsăm la dospit încă 15 minute după care băgăm tava la cuptor pentru 22-23 de minute.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem zahărul împreună cu apa într-un vas și punem la fiert până se topește zahărul.
Scoatem cornurile și le ungem cu siropul, apoi le punem pe in grătar să se răcească complet. Folosiți tot siropul.
Cam asta a fost, simplu, rapid și am obținut niște cornuri pufoase, care se desfac foițe-foițe. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.