Rulouri cu vanilie și alune coapte

( 4 out of 5 )
Loading...
Rulouri cu vanilie și alune coapte
  • -24 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Pentru azi facem cel mai simplu și mai rapid desert, Rulouri cu vanilie și alune coapte.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Atât de bune și de aspectuoase cu crustă crocantă și umplutură generoasă de cremă de vanilie, totul pudrat cu un zahăr. Noi efectiv ne-am bătut pe ele atât de bune au fost și cu siguranță vom repeta cat de curând rețeta.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Cremă de vanilie aromată făcută din ingrediente foarte puține fără bătăi de cap în care eu am adăugat alune de pădure, dar foarte bine se poate adăuga și fructe proaspete precum afine, coacăze sau ciocolată.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Acum nu îmi rămâne decât să vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Cum facem Rulouri cu vanilie și alune coapte

Ingrediente:

  • 2 pachete foi subțiri de plăcintă
  • 150 g unt cu 80% grăsime
  • 700 ml lapte integral cu minim 3,5% grăsime
  • 10 g zahăr vanilat
  • 70 g amidon alimentar din porumb
  • 2 gălbenușuri
  • 150-200 g zahăr în funcție de cat de dulce va place
  • 500 g mascarpone
  • 150 g alune de pădure coapte și tocate grosier
  • Zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 500 ml de lapte împreună cu zahărul, zahărul vanilat la înfierbântat.

Într-un castron omogenizăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte și omogenizăm.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Turnăm amestecul de gălbenușuri în fie subțire peste laptele fierbinte și amestecăm continuu până să îngroașă. Din momentul în care a început să clocotească fierbem încă două minute.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm mascarponele. Omogenizăm și dăm la rece.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Înainte de a umple rulourile adăugăm și alunele de pădure coapte și tocate grosier în cremă.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Mod de preparare pentru rulouri:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Topim untul.

Desfacem pe rând și cu grijă pachetele cu foile de plăcintă ungem fiecare foaie cu puțin unt, și în funcție de cât de lungi sunt tuburile aducem marginile din ambele părți,

Rulouri cu vanilie și alune coapte

astfel ca atunci când vom îndoi în două să obținem o lungime aproximativ egală, dar nu mai lungă decât cea a tubului.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Rulăm fiecare foaie pe tub și punem pe tăvi. Facem la fel cu restul de foi. Ungem și deasupra cu unt. Coacem 13-15 minute sau cât este nevoie pentru a se rumeni frumos.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet. Cu grijă scoatem tuburile din rulouri.

Umplem fiecare rol cu cremă de vanilie și le pudrăm cu zahăr. Simplu, rapid, gustos și ușor de preparat.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password