Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură
  • -30 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură Garantat una din cele mai bune prăji tu ți făcute în ultima vreme.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Pe lângă faptul ca se face foarte ușor este de-a dreptul spectaculoasă atât ca aspect dar și ca gust. Blat bine însiropat, fructe proaspete, cremă de vanilie fină cu mascarpone și jeleu acrișor de zmeură, totul completat cu un crumble din marginile blatului.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Perfectă pentru orice ocazie, se poate face în orice anotimp și cu siguranță și dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de gustul său fin și aspectul elegant.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Cum facem Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 140 g zahăr tos
  • 150 g făină albă

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte integral cu minim 3,5% grăsime
  • 10 g zahăr vanilat
  • 80 g amidon alimentar din porumb
  • 3 gălbenușuri
  • 150-200 g zahăr în funcție de cat de dulce va place
  • 500 g mascarpone
  • 300-350 g jeleu de zmeură/căpșuni, vișine, etc sau puteți mixa o dulceață și să o legați cu o lingură de amidon și apoi să o mixați până obțineți un piure
  • Opțional câteva bucăți de zmeură rupte, eu am pus și niște coacăze ca nu am avut destulă zmeură

Ingrediente pentru sirop:

  • Sucul de la o lămâie
  • 250 ml apă
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g zahăr tos

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă cu diametrul de 22 de cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Mixăm gălbenușurile cu uleiul și extractul de vanilie până se spumează ușor.

Tort Bartolomeu cu ciocolată și zmeură

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Tort Bartolomeu cu ciocolată și zmeură

Adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor.

Tort Bartolomeu cu ciocolată și zmeură

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 15 minute sau până trece testul scobitorii.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 2-3 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Îndepărtăm partea de sus(spuma) iar cu ajutorul unui inel de 5-6 cm tăiem prin răsucire și fără a presa cerculețe din blat. Vor ieși între 27 și 33 de bucăți.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Restul de blat îl punem pe o tavă și îl dăm la cuptor pentru vreo 20 de minute la 110 grade sau cat este nevoie să se usuce.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Scoatem tava din cuptor și fărâmițăm astfel încât să obținem o compoziție asemeni unor biscuiți tocați grosier.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem 500 ml de lapte împreună cu zahărul, zahărul vanilat la înfierbântat.

Într-un castron omogenizăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte și omogenizăm.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Turnăm amestecul de gălbenușuri în fie subțire peste laptele fierbinte și amestecăm continuu până să îngroașă. Din momentul în care a început să clocotească fierbem încă două minute.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm mascarponele. Omogenizăm și dăm la rece pentru minim 2 ore.

Rulouri cu vanilie și alune coapte

Mod de preparare pentru sirop:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară și dăm un clocot, apoi lăsăm să se răcească complet.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Asamblare:

Însiropăm cercurile de aluat cu siropul obținut.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Distribuim fructele direct pe blaturi.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă distribuim crema cât se poate de uniform sub forme de aveline.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Cu ajutorul unui sac fără șpriț cu vârful puțin tăiat inserăm jeleul întingând în mijlocul cremei.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Așa trebuie să arate după inserția jeleului.
Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Barotăm întreaga prăjitură cu fârmiturile obținute mai devreme și dăm prăjiturile la rece pentru minim 2 ore.

Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Spor la treabă și poftă bună!
Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password