Burek, plăcintă cu carne de pui

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Burek plăcintă cu carne de pui
  • -12 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 50 mCook Time
  • 1:20 hReady In
Print Recipe

Burek plăcintă cu carne de pui

Nu sunt mare fan carne tocată, însă in sarmele, ciorbă de perișoare și în acest Burek plăcintă cu carne de pui le mănânc cu cea mai mare plăcere. Sincer nu știu exact de ce nu mă omor după carnea tocată, pentru că de fiecare dată când minse oferă, nu refuz, dar acasă gătesc foarte rar cu acest ingredient.

Burek plăcintă cu carne de pui

Îmi aduc aminte prima dată când am mâncat plăcintă cu carne, era prin 2008-2009, undeva într-un cartier din Istanbul și de atunci cred că am făcut-o de câteva ori, ce-i drept nu am avut o rețetă primită de la cineva, ci pur și simplu am făcut-o după gust. Și da, ma pot lăuda și mândri cu rețeta mea, nu a fost nimeni, niciodată căruia să nu îi placă!

Burek plăcintă cu carne de pui

Astăzi o împărtășesc cu dumneavoastră și sper să vă placă și să reveniți cu un feedback!

Burek plăcintă cu carne de pui

Urmează lista ingredientelor, mai apoi modul de preparare pas cu pas. Menționez că condimentele sunt la liberă apreciere și puteți pune mai mult sau mai puțin, important e să vă placă!

Burek plăcintă cu carne de pui

Cum facem Burek, plăcintă cu carne de pui

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi plăcintă cu 16 bucăți
  • 70 ml ulei pentru uns tava și foile

Pentru umplutură:

  • 1 kg de carne tocată de pui, piept plus pulpe
  • 300 g ceapă albă
  • 2 căței de usturoi
  • O linguriță de cimbru
  • O lingură de oregano
  • 400 g roșii cuburi în bulion
  • 200 g mozzarella
  • 100 g unt
  • Sare și piper după gust

Pentru liezon:

  • 3 ouă
  • 300 g smântână fermentată
  • 100 ml apă minerală
  • Sare și piper după gust

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru început curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt, după care le călim bine în unt.

Burek plăcintă cu carne de pui

Adăugăm carnea și amestecăm până se desface toată și rămân ca niște bobițe.

Burek plăcintă cu carne de pui

Adăugăm roșiile în bulion pasate, condimentele, și mai fierbem până scade și obținem o consistență similară sosului bologneze . Verificăm de gust și o dăm deoparte la temperat.

Burek plăcintă cu carne de pui

Într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt punem 4 foi toate unse cu ulei, o jumătate de carne, o treime de mozzarella, iar 4 foi unse cu ulei, carne, o treime de mozzarella și ultimele foi unse cu ulei între ele.

Burek plăcintă cu carne de pui

Presăm ușor și cu un cuțit bine ascuțit tăiem pătrățele de 5-6 cm.

Burek plăcintă cu carne de pui

Amestecăm ouăle cu smântâna, sarea, mozzarella rămasă și apa minerală.

Burek plăcintă cu carne de pui

Turnăm liezonul cu grijă peste plăcintă și dăm la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau până se rumenește frumos.

Burek plăcintă cu carne de pui

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze după care o tăiem ori pe unde am tăiat-o prima dată, ori cât de mari sau mici vă plac feliile.

Burek plăcintă cu carne de pui

Spor la treabă și poftă bună!

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password