Tartă cu piersici și migdale
Zilele trecute am primit niște piersici aromate și gustoase de la prietenii mei, le-am tot ținut în frigider, până azi când mi-am zis ca e musai să fac ceva cu ele.
Tartă a fost cuvântul cel mai potrivit pentru aceste piersici și bine am făcut! Aluatul de tartă nu era o problemă, însă pe lângă piersici mai trebuia să pun ceva ca doar nu puteam coace piersicile în aluat fără o cremă, așa că am deschis ușa la cămară și m-am tot uitat, căutat, am luat migdalele și m-am jucat puțin, o parte le-am măcinat și le-am folosit la umplutură, lăsând câteva pentru a garnisi la final prajitura.
Alte rețete de tarte dulci sau sărate la fel de simple și gustoase, pe care cititorii le-au încercat și se bucură de succes.
Tartă cu vișine și mascarpone, rețeta detaliată pas cu las aici sau click pe fotografie.
Tărtă cu ciocolată și zmeură, rețeta detaliată pas cu pas aici sau click pe fotografie.
Galette cu smochine și migdale, rețetă detaliată pas cu pas aici sau click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoatem sâmburii de la piersici și la tăiem sferturi.
Pregătim mai întâi aluatul cu mare atenție, respectând gramajele și modul de preparare, detaliile rețetei pas cu pas le găsiți aici.
Întindem uniform aluatul într-o formă de tartă, cu o margine de 1,5 cm înălțime și îl dăm la rece.
Într-un castron omogenizăm: oul, smântâna, făină de migdale, zahărul, untul, făina albă, scorțișoara și amaretto-ul.
Turnăm compoziția de migdale pe fundul tartei și o întindem uniform.
Punem piersicile una lângă cealaltă.
Presărăm fulgii de migdale, zahărul tos și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se caramelizează ușor fulgii de migdale.
Simplu, rapid și nemaipomenit de gustos. Spor la treabă și poftă bună!