Întotdeauna în perioada iernii facem această friptură căreia tata îi spunea Adunarea dân cipsâie – Friptură asortată de porc la tavă.
La noi în familie această friptură este fără doar și poate cea mai așteptată în perioada tăierii porcilor. O pregătim în cea mai mare tavă care intră în cuptor și niciodată nu rămâne pe a doua zi.
Dintr-un mix de bucăți de carne proaspătă și plus niște afumătură, torul completat cu un mujdei pe cinste va face ca friptura să fie un deliciu din care nu te mai poți opri din mâncat.
Simplu, rapid și foarte ușor de făcut cu parfum și gust de iarnă care te îmbie la numaidecât la masă. Merge de minune cu un piure de cartofi, o varză călită, murături și o pâine de casă.
Nimic nu poate fi comparat cu friptura din carne proaspătă provenită din porcul abia tăiat.
Așadar Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Porționăm bucățile de carne la aproximativ 200 g/bucată. Le condimentăm cu sare și piper.
Curățăm usturoiul și îl mixăm împreună cu puțină sare, uleiul și 50 ml de apă rece, cu ajutorul blenderului până obținem un mujdei consistent.
Într-o tavă mare și adâncă de cuptor așezăm intercalate bucățile de carne punem untura peste ele și o dăm la cuptor pentru 2 ore.
Verificăm dacă s-au gătit bucățile de carne, dacă intră bine furculița în ele. După care ridicăm temperatura la 200 de grade și mai lăsăm aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc.
Turnăm din mujdeiul obținut după gust peste bucățile de carne și întoarcem fiecare bucată în parte. Și mai coacem încă 20-25 de minute.
Friptura este gata de servit cu un piure, murături sau chiar orez. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și să vă fie de folos!