Abonează-te la canalul de Youtube

Ardei copți la borcan pentru iarnă

( 4.8 din 5 )
Se încarcă...
  • 10 borcane de 370 mlPorții
  • 60 mPreparare
  • 30 mGătire
  • 1:30 hGata în
Printează rețeta

Ardei copți la borcan pentru iarnă

Dacă vrei să consumi și iarna ardei copți, cu același gust ca și în sezonul lor, atunci e neaparat să te apuci de treabă! Odată puși la conservat se pot consuma în 2 săptămâni și gustul este exact ca și proaspeți copți.

Cum am ajuns să pun la borcan acești ardei?! Simplu….la congelator nu îmi plac pentru că își pierd consistența și se înmoaie, iar cei conservați din supermarketuri îmi provoacă arsuri, datorită conservanților pe care îi conțin, iar unii sunt de-a dreptul extrem de oțetiți.

Merg de minune alături de o friptură de pui  sau porc, o ciulama de pui, în sandwich-uri sau la gustările rapide de seară.

Alte rețete de conserve și muraturi găsiți mai jos.

Fructe murate ideale pentru fripturi sau specialități de carne, detalii aici sau click pe fotografie.

Gogoșari murati cu miere și muștar pentru iarnă, detalii aici sau click pe fotografie.

Ardei iuți bulgărești, murati cu miere ca la tanti Florica de la Recaș, detalii aici sau click pe fotografie.

Dulceață de ardei iuți ca la Valea Viilor, detalii aici sau click pe fotografie.

Zacuscă țărănească de vinete, rețetă tradițională de familie, detalii aici sau click pe fotografie.

Ingredinete:

  • 4 kg ardei capia
  • Oțet alimentar de 9% (cam 30-40 ml la borcan)
  • Câte o linguriță rasă de sare pentru fiecare borcan
  • Câte o linguriță de zahăr tos, în funcție de câte borcane avem
  • Câte o lingură de ulei vegetal pentru fiecare borcan umplut

Mod de preparare:

Coacem ardeii capia după rețeta de aici și vă spun că alta mai simplă, mai rapidă și mai eficientă nu există. Le curățăm de coajă.

Împăturim în 2 feliile de ardei copt obținute, le introducem în borcane spălate bine.

Punem oțetul cu zahărul și sarea într-o cratiță și o punem la foc până ajunge în punctul de fierbere și se topește sarea și zahărul.

Turnăm lichidul obținut peste ardeii copți agitând ușor borcanele, astfel încât lichidul să pătrundă și să umple golurile. Punem câte o lingură de ulei vegetal, punem capacele și le strângem.

Pentru sterilizarea borcanelor, punem o oală cu cel puțin 5 cm mai înaltă decât borcanele, mai întâi așezăm un prosop și apoi borcanele, adugăm apă, atât cât să acoperim borcanele. Le acoperim cu un prosop sau o lavetă mai groasă și punem oala la foc mic, iar din momentul în care începe să fiarbă o mai lăsăm 5 minute.

Asezăm borcanele în haine și le acoperim, lăsându-le să se răcească de la sine. Se pot consuma după 2 săptămâni.

Pentru că această rețetă nu conține conservanți, este indicat a se consuma înainte de 1 an.

Simplu, rapid și foarte gustos, așa că nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});