Azi facem un desert românesc la rang de artă, Bezele umplute cu ciocolată și fistic. Trebuie doar să vă gândiți la bezelele crocante și cremele de ciocolată și fistic, un spectacol.
Și cine spune ca românii nu au deserturi bune, se înșeală, într-adevăr sunt cu un conținut mai ridicat de zahăr dar sunt spectaculoase și de cele mai multe ori le prefer pe ale noastre.
Testuri si consistente diferite de la crocant la cremos, gustul perfect al unui desert de sărbătoare, singurul inconvenient e ca trebuiesc mâncate în maxim două zile. Ca de altfel cam orice desert pe bază de bezea.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 90 de grade Celsius.
Batem albușurile până încep să lase forme ușoare asemeni unei zăpezi moi, după care încorporăm treptat zahărul și batem până se topește.
Adăugăm picătură cu picătură oțetul și mixăm in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm 40 de aveline
Coacem 2 ore și 30 de minute, după care oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă. Eu am pus un prosop la colțul cuptorului între ușă și cuptor astfel încât ușa să rămână întredeschisă.
Mod de preparare pentru crema de ciocolată:
Punem smântână la înfierbântat și când da în clocot oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic.
Cu ajutorul unui blender vertical mixam până se omogenizează complet.
Acoperim cu o folie și dăm la rece pentru minim 2 ore.
Asamblare:
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă, turnăm circular cremă de ciocolată iar în mijloc punem crema de fistic în jumătate din numărul total, iar cealaltă jumătate o punem peste și apoi dăm prin fistic tocat.
Simplu și gustos și uite-așa ne mai scăpăm de albușurile adunate prin frigider. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.