Bezele umplute cu ciocolată și fistic

( 5 out of 5 )
Loading...
Bezele umplute cu ciocolată și fistic
  • -20 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 2:30 hTimp de gatire
  • 3:0 hGata in
Print Recipe

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Azi facem un desert românesc la rang de artă, Bezele umplute cu ciocolată și fistic. Trebuie doar să vă gândiți la bezelele crocante și cremele de ciocolată și fistic, un spectacol.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Și cine spune ca românii nu au deserturi bune, se înșeală, într-adevăr sunt cu un conținut mai ridicat de zahăr dar sunt spectaculoase și de cele mai multe ori le prefer pe ale noastre.
Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Testuri si consistente diferite de la crocant la cremos, gustul perfect al unui desert de sărbătoare, singurul inconvenient e ca trebuiesc mâncate în maxim două zile. Ca de altfel cam orice desert pe bază de bezea.
Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Cum facem Bezele umplute cu ciocolată și fistic


Ingrediente:

  • 3 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură de oțet de 9 grade
  • 100 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
  • 100 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35-% grăsime
  • 70-100 g cremă de fistic, rețeta aici sau puteți folosi din comerț

Mod de preparare:

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 90 de grade Celsius.

Batem albușurile până încep să lase forme ușoare asemeni unei zăpezi moi, după care încorporăm treptat zahărul și batem până se topește.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Adăugăm picătură cu picătură oțetul și mixăm in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm 40 de aveline

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Coacem 2 ore și 30 de minute, după care oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă. Eu am pus un prosop la colțul cuptorului între ușă și cuptor astfel încât ușa să rămână întredeschisă. 

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Punem smântână la înfierbântat și când da în clocot oprim focul și adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Cu ajutorul unui blender vertical mixam până se omogenizează complet.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Acoperim cu o folie și dăm la rece pentru minim 2 ore.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Asamblare:

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă, turnăm circular cremă de ciocolată iar în mijloc punem crema de fistic în jumătate din numărul total, iar cealaltă jumătate o punem peste și apoi dăm prin fistic tocat.

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Simplu și gustos și uite-așa ne mai scăpăm de albușurile adunate prin frigider. Spor la treabă și poftă bună!

Bezele umplute cu ciocolată și fistic

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password