Biscuiți crăpați cu cocos sunt o delicatesă de patiserie care îmbină crocanta exteriorului cu dulceața și aroma bogată a cocosului.
Aceste fursecuri se desprind ușor în gură, dezvăluind un miez moale și pufos, îmbogățit cu fulgi de cocos care oferă o textură ușor crocantă. Exteriorul lor crăpat este o marcă de fabulosă frăgezime și un contrast atrăgător cu interiorul lor moale.
Aroma delicată și îmbietoare a cocosului umple încăperea încă de la deschiderea cuptorului, iar gustul lor dulce și exotic este perfect pentru o gustare reconfortantă în orice moment al zilei.
Ingrediente pentru biscuiți:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Punem într-un castron zahărul, uleiul, ouăle, sarea, laptele și amestecăm până se topește complet zahărul.
Adăugăm făina cernută, praful de copt, cocosul și amestecăm cu o spatulă până obținem o compoziție omogenă. Turnăm într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
Împărțim compoziția în 24 de părți egale și dăm forma bilelor. Punem în congelator pentru 15 minute.
Tăvălim rapid și bine prin zahărul pudră, musai să fie băgați reci în cuptor.
Și dăm la cuptor pentru 13 minute. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcească complet în tavă în care s-a copt.
Sunt gata de servit alături de o cană de lapte sau o cafea proaspătă.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.