Biscuiți linzer umpluți cu dulceață de ananas

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -30 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Biscuiți linzer umpluți cu dulceață de ananas

 

Cei mai buni biscuiți făcuți și mâncați vreodată sunt Biscuiți linzer umpluți cu ananas fragezi de se topesc în gură, cu gust ușor vanilat și aromă de lămâie umpluți cu dulceața de ananas.

Ideea de a face acești biscuiți mi-a venit după ce am mâncat alfajores, rețeta detaliată aici, care de fapt sunt biscuiți tradiționali argentinieni umpluți cu dulceață de lapte, rețeta o poți gasi aici. 

Aluatul este simplu de făcut, ingredientele putând fi găsite și la magazinul din colț, nu trebuie să fii vreun maestru cofetar pentru ați reuși. Pot fi umpluți și cu altfel de dulceață, însă e musai sa fie ceva mai acrișoară.

Merg foarte bine ca desert, o gustare pentru copii la școală sau dimineața alături de cafea.

In ceea ce urmează veți regăsi lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Biscuiți linzer umpluți cu ananas


Ingrediente 

Pentru biscuiți:

  • Faina 200 g
  • Amidon 300 g
  • Gălbenușe 5 buc
  • Zahăr 150 g
  • Unt 250 g la temperatura camerei
  • Praf de copt 10 g
  • Extract de vanilie 1 lingurița sau esența de vanilie 3 lingurițe
  • Coaja razuită de la o lămâie

Pentru dulceața de ananas:

  • Un ananas mare de vreo 2 kg
  • 500 g zahăr
  • Zeama de la 2 lămâi

Pentru finisat:

  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Modul de preparare al aluatului îl găsești aici, este același aluat ca la alfajores, biscuiți tradiționali argentinieni care se umple cu dulceața de lapte și cocos.

Pe un plan de lucru presărat cu făină, întindem aluatul la o grosime de 0,5 cm, decupăm cu un inel rotund sau cu o formă ondulată. Pentru a face gaura în jumătate din biscuiți luăm o altă formă cu diametrul de 1,5-2 cm și scoatem mijlocul afară.

Transferăm biscuiții pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 8-10 minute. Ei trebuie să fie ușor rumeni.

Pentru dulceața de ananas:

Curățăm ananasul de coajă și de tija din mijlocul fructului.

Tăiem bucăți ananasul și îl punem într-o crăticioară împreună zahărul și zeama de lămâie.

Punem vasul la foc mic și amestecăm de câteva ori până lasă destul suc și fierbem până se reduce și ajunge la consistența unei dulceți.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm astfel încât să obținem un piure. Dăm deoparte la temperat. În caz ca este prea moale mai fierbem câteva minute până ajunge la consistența unui piure lejer.

Ungem biscuiții fără gaură cu un strat subțire de dulceață, lăsând în mijlocul lor o cantitate ceva mai mare decât pe margini, atât cât să vină cel de-al doilea, iar cantitatea mai mare de dulceață să fie doar în centru. Ori puteți să îi ungeți doar, să puneți cel cu gaură și cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă să îi umpleti așa, cum am făcut și eu.

Pudrăm cu zahăr și sunt gata se servit!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password