Pline de vitamine, minerale, fibre dar și de grăsimi sănătoase aceste Bombe vegane cu caju și curmale sunt de-a dreptul sursa de energie pentru mulți dintre noi.
Pot înlocui cu succes orice masă a zilei, mai ales acelora care din diferite motive nu au timp sau pur și simplu nu cum să mănânce la timp.
Țin minte că pe vremea când eram la dietă acestea au fost cele care m-au salvat în momentele în care vroiam să intru in prima patiserie din drumul meu.
Curmalele sunt considerate fructele sățioase, pentru ca sunt bogate în calorii, pentru faptul că sunt consumate uscate și automat prin deshitratate sunt mai consistente. Sunt o sursă bogată de vitamine, antioxidanți, minerale dar și vitamine.
Caju-ul a început să prindă teren destul de serios pe la noi, pentru că fată de celelalte nuci sunt ușor mai dulci. Originare din Portugalia, astăzi sunt cultivate cu preponderență în Africa. Sățioase cu un conținut important de substanțe nutritive se indica a se consuma cu moderație și în special în prima parte a zilei.
Combinația dintre curmale și caju, ușor ajutată pentru gust și textură cu uleiul de cocos și pudra de roșcove, nu fac decât să completeze tabloul perfect al unui deliciu.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Punem caju-ul la hidratat pentru minim o jumătate de oră în apă rece.
Topim uleiul de cocos.
Într-un robot de Bucătărie punem toate ingredientele cu excepția pudrei de roșcove și a celor pentru tăvălit.
Mixăm până obținem o pastă cremoasă și consistentă.
Adăugăm la compoziție și pudra de roșcove. Eu o adaug la final pentru a nu forța motorul robotului.
Dăm la rece pentru vreo oră, după care porționăm în bucățele potrivite.
Rulăm sub formă de biluțe, le tăvălim prin cocos, alune de pădure, semințe de dovleac, etc.
Sunt gata de servit, simplu, rapid și gustos, dar mai ales sănătos.