Spectacolul începe numai la gânduri unui Brownie cu cocos și zmeură, blat umed de ciocokată, cremă de cocos cu zmeură lipicioasă, ușor dulce acrișoară, un deliciu pe care îl mănânci înainte de a te apuca de el.
Trei straturi care mai de care mai bune și mai îmbietoare care se îmbină perfect într-un desert care va fi adorat de la cei mici până la cei mai mari și mai mofturoși.
Practic se face ușor și cu ingrediente la îndemâna tuturor, pentru blatul de brownie ciocolatos se amestecă ingredientele uscate cu cele umede iar pentru stratul de cocos cu zmeură pui toate ingredientele și amesteci ușor astfel încât să mai ai și niște zmeură întreagă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru brownie:
Ingrediente pentru stratul de cocos cu zmeură:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată cu lapte:
Mod de preparare pentru brownie:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 21/21 cm cu hârtie de copt.
Topim pe aburi sau la microunde ciocolata cu untul și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cernem făina cu cacaua și le dăm deoparte.
Într-un bol pune-n ouăle împreună cu zahărul și cu sarea, le batem până obținem o spumă consistentă.
Încorporăm ciocolata cu untul topit care musai trebuie să fie la temperatura camerei.
Adăugăm și amestecul de făină cu cacao și amestecăm ușor până compoziția devine omogenă.
Turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 15-18 minute. Depinde foarte mult cât de umed sau de uscat doriți să iasă. Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze ușor după care transferăm pe un grătar și apoi să se răcească complet.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat și uleiul de cocos la încălzit separat.
Turnăm uleiul de cocos cu mierea și praful de sare peste laptele condensat și omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos, zmeura și le încorporăm în compoziția de lapte ușor, astfel încât să rămână și bucăți de zmeură mai întreagă.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu lapte:
Punem laptele cu uleiul de cocos la înfierbântat și când ajunge în punctul de fierbere, turnăm ciocolata peste lapte, lăsăm 2-3 minute și omogenizăm.
Asamblare:
Când brownie e rece complet turnăm compoziția de cocos cu zmeură peste și nivelăm.
Punem peste cocos glazura, nivelăm și dăm la rece pentru minim 2 ore după care poate fi porționată. Se servește la temperatura camerei.
Asta a fost, simplu, rapid și cu gust de copilărie, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună 😍😍😍
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.