Ei astăzi a venit vremea să îmi fac propria budincă și vă spun fără nici un fel de falsă modestie că această Budincă de ciocolată făcută în casă este cea mai bună, cremoasă și delicioasă budincă făcută din ingrediente pe care le știm și le vedem.
De fiecare dată când făceam budincă acasă o îmbunătățeam cu ceva, ba cu ciocolată, ba cu scorțișoară, caramel sau fructe în funcție de ce budincă foloseam, dar acum nu mai e nevoie pentru că reteta asta este spectaculoasă din toate punctele de vedere.
Simplitatea, modul de preparare foarte simplu și ușor dar și lista ingredientelor te va face să uiți de veșnicele plicuri de budincă care conțin diverse ingrediente care nu își au locul într-o budincă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente:
1 l de lapte cu 3,5% grăsime
200 ml de smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
100-150 g zahăr tos
130 g amidon alimentar din porumb
50 g cacao de bună calitate
300 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
20 g gelatină alimentară
100 ml de apă rece
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară și o dăm deoparte. Vom avea nevoie curând de ea.
Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru 10 minute.
Într-un castron punem cacaua, amidonul și 200 ml de lapte pe care le omogenizăm.
Strecurăm printr-o sită fină pentru a evita formarea cocoloașelor.
Laptele rămas îl punem într-o crăticioară împreună cu zahărul și-l punem la fiert pe foc mediu. Când începe să clocotească adăugăm în fir subțire compoziția de cacao și amestecăm într-una până se îngroașă. Lăsăm să dea 1-2 clocote să fim sigur că amidonul a fiert după care oprim focul.
Adăugăm ciocolata ruptă bucăți, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.
Încorporăm gelatina hidratată și amestecăm energic pentru a obține o compoziție fină, omogenă și cremoasă.
Turnăm rapid compoziția în tava tapetată, nivelăm și punem o folie direct peste compoziție. Dăm la rece musai peste noapte, asta în caz că nu vă apucați să “rupeți” din ea cu lingura.
Eu am decorat-o cu cacao, frișcă și ciocolată răzuită, dar imaginația fiecăruia este calea cea mai bună pentru cel mai frumos decor. Înainte de a servi, se taie rece din frigider după care se lasă la temperatura camerei pentru 10 minute înainte de a savura. Este mult mai cremoasă și delicioasă.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.