Simplu, rapid și cu un gust extraordinar, acest Carrot cake cu piersici, portocale și cremă de brânză este cel mai bun din câte am mâncat vreodată și am cam mâncat :)))
De fiecare dată când fac acest Carrot cake cu piersici, portocale și cremă de brânză vecinii sunt înnebuniți de miros și mereu mă întreabă: “Iar ai făcut prăjitură?”
Combinația de morcovi cu portocale și piersici se îmbină perfect, rezultatul fiind divin.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade. Punem piersicile într-un blender și le mixăm până obținem o compoziție omogenă. Trecem cu cuțitul prin marmelada de portocale, tocând-o grosier. Într-un castron încăpător vom pune morcovii, zahărul, smântâna, uleiul, ghimbirul tocat mărunt sau dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ouăle, extractul de vanilie, marmelada de portocale și piureul de piersici. Amestecăm bine până se topește zahărul.
Încorporăm în compoziția umedă făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara. Coacem în 2 tăvi cu diametrul de 20-21 de cm pentru 1 oră și 20 de minute sau într-una singură cu diametrul de 24 de centimetri pentru 1 oră și 35 de minute sau până trece testul scobitorii. După ce a trecut timpul și e copt, îl lăsăm pentru 30-35 de minute în tava sau tăvile în care s-au copt, după care le scoatem afară pe un grătar să se răcească la temperatura camerei.
Tăiem blatul în două, asta în cazul în care l-ați făcut într-o singură tavă sau dacă l-ați făcut în două tăvi punem un blat, ungem cu jumătate din crema de brânză, punem celalalt blat și ungem cu cremă atât cât să ii dăm aspect de “naked”, restul cremei o distribuim pe partea de sus a tortului. Ornăm cu nuci, felii de piersici, portocale confiate sau după imaginație.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Luiza
Buna ziua. Se pot folosi piersici din compot? Multumesc .
chefnicu
Desigur, fără nici un fel de problemă.
Simona
Salut!blatul va rămâne putin umed dupa coacere si răcire?iar crema sa tăiat, cum o pot repara?multumesc
chefnicu
Crema se încălzește puțin sonde repara și da blatul rămâne umed sindupancoacere și răcire.
S Anca
Buna! Smantana fermentata sau dulce?
Se poate folosi si compot se piersici?
S Anca
La a 2-a intrebare am vazut raspundul ulterior.
Dar astept raspunsul la partea cu smantana.
S A
Smantana pt frisca sau fermentata la blat?
chefnicu
Smântâna fermentată cu 32% grăsime nu exista 🙂
S Anca
Din pacate blatul a iesit mult prea umed. Nu stiu care ar fi cauza, am respectat reteta. Are o textura de aluat crud 🙁
chefnicu
Probabil sa fie de umed?