Acest Chec marmorat cu nuci este printre puținele dulciuri de care m-am ferit, nu mă întrebați de ce, pur și simplu, niciodată nu am apreciat checurile de nici un fel.
Azi am găsit rețeta asta în caietul mamei și cum modul de preparare este foarte simplu, am zis ca să îi dau credit ca doar ce poate fi rău.
M-am apucat de treabă și parcă ca niciodată nu mai aveam răbdare să se coacă și prin urmare să îl și gust, într-adevăr nemaipomenit de bun, ușor vanilat dar în același timp și gust plăcut de cacao, iar nucile coapte nu au venit decât să dea un plus de valoare.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru amestecul de cacao:
Pentru deasupra:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron omogenizăm cacaua cu laptele și nessul.
Punem într-un castron făina împreună cu praful de copt.
Batem ouăle împreună cu zahărul, praful de sare și zahărul vanilat până obținem o spumă consistentă.
Adăugăm uleiul,
Laptele și amestecăm ușor.
Amestecul de făina și amestecăm ușor până se omogenizează compoziția.
Împărțim compoziția în două părți egale. Într-una adăugăm compoziția de cacao și amestecăm până devine din nou omogenă.
În două tăvi de chec de 22/8 cm tapetate cu hârtie de copt împărțim compozițiile lingură cu lingură, adică punem o lingură din cea albă, apoi din cea cu cacao și tot așa astfel încât să punem egal.
Distribuim nuca tocată grosier în ambele tăvi.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult ca va ieși uscat.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.