Cheesecake Banoffee cu banane și caramel este o delicioasă combinație între clasica prăjitură de brânză și iubitele batoane Snickers.
În mod tradițional, acest cheesecake începe cu un strat bazat pe biscuiți de unt, urmat de un strat bogat de cremă de brânză, îmbogățită cu caramel și banane. Deasupra, se poate adăuga o glazură de ciocolată și nuci mărunțite pentru un plus de crocante. Eu am pus chipsuri de banane.
Este o explozie de arome și texturi care satisface cu siguranță pofta de dulce a oricui!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru baza de biscuiți:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru bază de biscuiți:
Preîncălzim cuptorul la 130 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm și cu o înălțime de 6 cm cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și o legăm de jur împrejur astfel încât să stea bine pe exteriorul tăvii.
Într-un robot de bucătărie mixăm biscuiții până obținem o consistența similară nisipului.
Adăugăm untul topit, cacaua și amestecăm bine.
Tapetăm marginile și fundul unei tăvi de 22 cm diametru și cu o înălțime de 6 cm astfel încât să obținem o grosime uniformă a pereților și a fundului. Dăm la rece.
Într-un castron punem crema de brânză, smântâna, ouăle, zahărul și zahărul sau extractul de vanilie și amestecăm cu un tel până compoziția devine omogenă.
Mod de preparare pentru caramel:
Punem zahărul la caramelizat până obținem culoarea chihlimbarului. Oprim focul și adăugăm smântâna fierbinte treptat amestecând ușor până nu mai face bulbuci mari. Pornim din nou focul pe minim, adăugăm și untul si amestecăm bine până se omogenizează.
Adăugăm smântâna și fierbem timp de 7-8 minute la foc mic amestecând din când în când.
O luăm jos de pe foc și acoperim suprafața caramelului cu o folie de prospețime. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Asamblare:
Turnăm compoziția în crustă de biscuiți și o dăm la cuptor pentru 80 de minute la 130 de grade. Scoatem din cuptor și o lăsăm să se tempereze și să să ajungă la temperatura camerei.
Scoatem caramelul de la frigider și îl mixăm până se spumează și capătă consistența unei creme.
Turnăm jumătate din crema de caramel cu peste brânză, felii de banane tăiate mai groase și cealaltă jumătate de cremă, apoi o transferăm la frigider peste noapte.
Simplu, rapid, dar cu un gust fenomenal. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.