Chifle cu lapte fără frământare

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Chifle cu lapte fără frământare
  • -20Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Chifle cu lapte fără frământare

Aceste chifle cu lapte fără frământare sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească pâine proaspătă într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, aceste chifle sunt delicioase și satisfăcătoare.

Chifle cu lapte fără frământare

Gustul lor bogat de lapte adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestor chifle minunate în cel mai scurt timp posibil.

Chifle cu lapte fără frământare

Tot ceea ce ai nevoie pentru această chifle sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire.

Chifle cu lapte fără frământare

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!

Chifle cu lapte fără frământare

Cum facem Chifle cu lapte fără frământare

Ingrediente:

  • 700 g făină albă
  • 530 ml lapte călduț
  • 80 g unt cu minim 80% grăsime
  • 1 lingură zahăr tos
  • 10 g sare grunjoasă ( 1,5 linguriță)
  • 7 g drojdie uscată (1/4 linguriță)
  • Ulei extra pentru prelucrat

Extra pentru uns și deasupra:

  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de lapte
  • 2 linguri susan negru/mac/sare/orice semințe vă plac

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.

Chifle cu lapte fără frământare

Adăugăm untul, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.

Chifle cu lapte fără frământare

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme puteti ține aluatul pana la 20 sau la frigider 24 de ore.

Chifle cu lapte fără frământare

După trecerea timpului de dospire, ungeți  un front de lucru cu ulei și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
Chifle cu lapte fără frământare

E momentul să încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.

Împărțim aluatul în 20 de părți egale și dăm forma bilelor, ungem cu ulei, acoperim cu o folie si lăsăm la dospit încă 15 minute.

Chifle cu lapte fără frământare

Întindem fiecare bilă cu o lungime de 15 cm și o lățime de 5.

Chifle cu lapte fără frământare

Rulăm și le aranjăm în tavă (22/33) exact cum se vede în fotografie. Lăsăm la dospit încă 40-45 de minute sau cat este nevoie să își dubleze volumul.

Amestecăm gălbenușul cu lingura de lapte și omogenizăm.

Chifle cu lapte fără frământare

Ungem cu ou și presărăm semințele. Acoperim cu o folie pentru încă 10 minute după care băgăm la cuptor pentru 25-27 de minute.

Chifle cu lapte fără frământare

Cu ajutorul spatulei scoateți chiflele afară și acoperiți cu un prosop de bucătărie până se răcește complet.

Chifle cu lapte fără frământare

E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!

Chifle cu lapte fără frământare

Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.

Pâine și patiserie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password