Clafoutis, prăjitură cu vișine, reteta tradițională Franceză

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -12Servings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Clafoutis provine din regiunea Limousin din Franța, reteta traditionala fiind făcută cu cireșe negre însă există numeroase variații acestea fiind făcute alte fructe: prune, mere, pere, caise, afine sau mure. Atunci când alte tipuri de fructe sunt folosite în loc de cireșe, prăjitura se numește flaugnarde.
Un desert nascut in tara cofetariei sofisticate, ispititor si fascinant, care pastreaza intacta savoarea fructelor si gustul sublim al aluatului.
Prima impresie te duce cu gandul la pandispanul traditional cu visine. Clafoutis e mai mult de atat. Provenind din regiunea Limousin, unde ciresele sunt din abundenta, initial era considerat un preparat pentru mesele de la tara, nedemn de marile restaurante. Acum il gasesti in aproape orice meniu, in cofetarii si patiserii din toata Franta, avand drept ingredient principal cireșele sau vișinele.

Ingredients

Step by step method

  • Intr-un castron vom pune ouale, extractul de vanilie, sarea și zaharul și le batem pana se topește zaharul.

  • Adăugăm faina, omogenizam bine. Punem și laptele treptat pana obținem un aluat omogen și fin.

  • Ungem o tava cu unt și o tapetam cu zahar Punem vișinele de la care am scos sâmburii pe fundul tavii, turnam aluatul și dam la cuptor 35-40 de minute la 180 de grade. Eu am folosit o tava de 28 cm diametru și 5 cm înălțime.

  • Presaram zahar pudra deasupra! Simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password