Azi facem o rețetă de conopidă gratinată la cuptor, rețetă pe care în vremea începuturilor mele în bucătărie era un lux.
În vremurile de acum facem tot mai rar aceste delicatese deși sunt foarte bune, consistente și aspectuoase. Modul de preparare este foarte simplu cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor, iar reușita este garantată pentru că nu ai cum să dai greș, mai ales dacă respecți fiecare pas al rețetei.
Nouă ne place atât de mult încât o facem destul de des și cum vremurile s-au schimbat și în piață găsești pe tot parcursul anului legume și fructe proaspete, nu mai e necesar să aștepți sezonul pentru a te bucura de o conopidă gustoasă gata în jumătate de ceas.
Ce ne place atât de mult la ea?! Faptul că are o crustă crocantă, interior cremos și buchetele de conopidă ușurel crocante, această combinație de texturi este genială!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă conopidă gratinată.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu unt și pesmet.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari
Curățăm conopida, o spălam și o desfacem în buchețele potrivite.
Punem o oală cu apă și sare la fiert pentru a opărim conopida.
Într-o altă oală la foc potrivit punem untul cu făina și le omogenizăm.
Adăugăm laptele și amestecăm într-una până se îngroașă, oprim focul și dăm gust cu sare și piper.
Când apa fierbe adăugăm buchețelele de conopidă și le fierbem 5 minute, nu mai mult, că se vor mai găti la cuptor. Nu fierbeți conopida înainte de a fi finalizat sosul.
Cu ajutorul unei spumiere scoatem buchețelele direct în sosul bechamel.
Adăugăm și jumătate din cantitatea totală de cașcaval, omogenizăm și turnăm în tavă.
Presărăm diferența de cașcaval rămasă și dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până prinde o culoare ușor rumenie.
Simplu, rapid, gustos și sănătos. Spor la treabă și să vă fie de folos!