Yeeee, Cookies din nou! De această dată Cookies cu ciocolată, merișoare și stafide.
Bine recunosc cu multă ciocolată și fructe deshitratate.
Iubesc după cum cred că v-ați dat seama dulciurile, încât cred și sunt convins că mă pot lipsi de orice, doar de dulciuri nu.
Da sunt o persoană activă, mai mereu le fugă și nu prea apuc să mănânc toate mesele, așa că un dulce nu strică nimănui.
Ideea de a face Cookies cu ciocolată, cu merișoare și stafide mi-a venit instant, am zis să încerc să văd cum e și credeți-mă sunt atât de buneeee, încât din 24 de bucăți, primele 14 le-am mâncat călduțe.
Din aceeași categorie a Cookies-urilor am făcut și cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți în casă, rețetă pe care o găsești aici:
și câte mai urmează, însă timpul și bineînțeles menținerea greutăți nu prea îmi permit pe cât aș vrea eu.
Dar de rețeta de azi vă veți convinge pe parcurs și bineînțeles după prima îmbucătură.
Încorporăm făina cu bicarbonatul în amestecul de unt, apoi ciocolata tocată cubulețe, merișoarele și stafidele. Formăm 24 de bile egale pe care le punem în 2 tăvi tapetate cu făină la distanțe de circa 5 cm una de cealaltă. Le coacem pe rând câte 18-20 de minute la 160 de grade. Le lăsați să se răcească în tăvile în care s-au copt, apoi pot fi transferați. Nu vă faceți griji că sunt moi când ii scoateți din cuptor, se vor întări după ce se răcesc.