Yeeee, Cookies din nou! De această dată Cookies Ferrero Rocher cu ciocolată si alune de pădure. Bine recunosc cu multă ciocolată și alune de pădure din belșug 🙂
Iubesc după cum cred că v-ați dat seama dulciurile, încât cred și sunt convins că mă pot lipsi de orice, doar de dulciuri nu.
Da sunt o persoană activă, mai mereu pe fugă și nu prea apuc să mănânc toate mesele, așa că un dulce nu strică nimănui.
Ideea de a face Cookies Ferrero Rocher cu ciocolată și alune de pădure mi-a venit instant, am zis să încerc să văd cum e și credeți-mă sunt atât de buneeee, încât din 18 de bucăți, primele 12 le-am mâncat călduțe.
Acum vă invit să rămâneți alături pe tru lista scurtă a ingredientelor dar si a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru biluțele de Nutella:
Ingrediente pentru Cookies:
Ingrediente pentru Topping:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Cernem făina cu cacaua, bicarbonatul într-un castron și le dăm deoparte.
Topim untul și-l dăm deoparte.
Pune-n zahărul brun împreună cu cel alb, oul, extractul de vanilie, sarea și mixăm până obținem o spumă consistentă iar zahărul este aproape topit. Nu trebuie musai sa fie topit.
Încorporăm ingredientele uscate și untul topit în compoziția de ou, amestecăm cu o spatulă până se omogenizează.
Punem intr-o folie de prospețime și dăm la rece pentru o oră.
Pe o hârtie de copt sau o folie distribuim Nutella în 18 grămăjoare mici și le dăm la congelator, în poză se văd doar 14 pentru că am numărat ca Gheorghe 🤣🤣🤣
Împărțim aluatul în 18 părți egale și dăm forma bilelor.
Luăm câte o biluță și o presăm ușor, punem și una de Nutella și închidem capetele.
Punem în tavi câte 9 buc și presăm ușor.
Dăm la cuptor pentru 8-9 minute, nu vă faceți griji că nu ar fi copți, după ce se răcesc se vor întări.
Topim ciocolata pe bain marie, eu pus jumătate/jumătate.
Lăsăm să se tempereze ușor în tăvile in care s-au copt, ungem cu ciocolata topită și presarăm alunele de pădure tocate grosier.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.