Garantat cele mai bune Cornulețe fragede si foietate cu mac și rahat care se fac atât de repede și cu puține ingrediente.
Fără nici un fel de falsă modestie acestea sunt cele mai bune cornulețe fragede pe care le-am mâncat în viața mea și când mă gândesc că până acum efectiv am refuzat să le fac, dar de azi au intrat în lista preferințelor în materie de dulciuri. Ingrediente simple, la îndemâna tuturor, mod de preparare foarte simplu și gust fenomenal de bun, cam acestea ar fi caracteristicile acestor minunății mici care se desfac foiță-foiță și pur și simplu se topesc în gură.
Un alt aspect important al acestei retete este rahatul sau alte compoziții pe care le alegeți să le umpleti, musai trebuie să fie de calitate, pentru că altfel nu vor fi la fel de bune și gustoase.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.
Dăm la rece.
Într-un alt castron punem smântâna cu gălbenușurile și omogenizăm. Musai sa fie reci și ele.
Turnăm compoziția de smântână și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.
Mod de preparare pentru compoziția de mac:
Tăiem rahatul cubulețe mici.
Măcinăm macul împreună cu zahărul. Adăugăm rahatul tăiat și amestecăm astfel încât să nu mai fie nici un cubuleț lipit de celălalt. Adăugăm 100 ml de apă fierbinte, coaja de lămâie și omogenizăm amestecând până obținem o compoziție similară smântânii. Dăm deoparte.
Asamblare:
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm. Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și distribuim compoziția de mac de rahat. Rulăm așa cum vedeți în fotografie.
Punem pe tăvi și coacem 13-14 minute. Scotem tava din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.
Le trecem cu atenție si grijă prin zahărul pudră.
Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe.